Actualitate

Cazul „Lacul Morii”, posibil oricând la Buzău? Mai mulți câini agresivi sunt lăsați nesupravegheați într-o zonă intens circulată

Sursă imagine: Universul Argeșean / google.com

Nepăsarea oamenilor te poate lăsa cu gura căscată. Mediul online abundă de postări în care buzoienii își strigă nemulțumirile. Subiectul vizat de mulți este legat de numărul mare de câini care sunt prezenți pe una dintre străzile municipiului, însă de această dată nu este vorba de animale fără stăpân.

Postări repetate pe platforma Buzău City Report informează despre existența a șase câini dintr-o rasă periculoasă, care sunt lăsați liberi pe strada Mioriței.

Buna seara domnule primar! Problema cainilor de pe strada Mioritei inca nu s-a rezolvat, cainii inca sunt lasati pe strada.

Se pare că teama oamenilor nu este legată doar de existența acestora lăsați nesupravegheați. Zilele trecute, un copil a fost speriat de moarte după ce ar fi fost atacat de acești câini. Copilul, din spusele părinților, nu ar mai vrea să iasă din curte de teama animalelor, refuzând să se ducă la școală.

Strada Mioritei, copilul meu a fost atacat de câini iesiti din curtea unor persoane , va rugam sa se ia masuri ,sunt vreo 6 foarte agresivi, unul cu 3 picioare. pitbull. speram sa nu avem necazuri ca la București. Sunt foarte agresivi , copilul meu nu vrea sa mai meargă la scoala .

Cazul nu este singular, susțin buzoienii. Săptămâna trecuta o femeie ar fi fost atacată de câini chiar după plecarea autorităților.

Buna ziua!Ce facem cu cainii agresivi de pe strada Mioritei?Azi au fost cei de la urbis si nu au ridicat niciun caine pentru ca au fost urmariti de propietari pe camera de supraveghere si nu au dat drumu la caini,insa dupa ce au plecat,proprietarii au dat drumul la caini pe strada.In acest moment este un echipaj de la jandarmerie la iesirea de pe strada mioritei,insa cainii sunt liberi pe strada si au atacat o femeie de fata cu acestia.Cerem sa fie ridicati din curtea proprietarilor deoarece nu mai putem convetui cu aceste animale si cu acesti proprietari agresivi care ameninta lumea.

Primarul Constantin Toma le-a răspuns buzoienilor, spunând că familia care deține animalele a fost amendată.

„Am informat toti factorii de decizie, astfel incat sa se gaseasca momentul cel mai bun pentru prinderea acestor caini.
Va multumesc !”

„În urma măsurilor întreprinse la adresa menționată, vă comunicam ca s-a întocmit dosar penal la Politia Animalelor, au fost aplicate 8 sanctiuni de catre Politia Locala, 3 sanctiuni au fost aplicate de catre Jandarmerie si se asigura prezenta din ora in ora in zona !
Va multumesc !”, a transmis primarul Toma pe platforma Buzău City Report

Nu doar pe platforma Buzău City Report au fost postate mesaje prin care oamenii cer ajutor. Dispeceratul Poliției Locale a avut numeroase apeluri telefonice venite din partea cetățenilor, iar o acțiune mai amplă a avut loc între 10 și 15 ianuarie, când organele abilitate au dat amenzi.

Marius Trifan, purtător de cuvânt Poliția Locală Buzău

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Câinii au probleme de sănătate! Au fost salvați de cei care îi dețin. Unul este in 3 picioare.. Fiecare dintre are probleme! De ce nu îi adoptați , cei care faceți reclamații? Locuiesc in zonă și m-am mai întâlnit cu ei. Le dau cate ceva mâncare și sunt docili!