Actualitate

“Reabilitarea Bulevardului Unirii, un proiect pentru grandomanie?” Problemele întâmpinate de buzoieni, expuse în ședința Consiliului Local

În prima ședință a Consiliului Local Municipal din 2024, subiectul privind reabilitarea Bulevardului Unirii și problemele întâmpinate de buzoieni după încheierea lucrărilor a fost intens dezbătut. Consilierii partidelor din opoziție, cei care în ultimele săptămâni au luat la pas bulevardul și au discutat față în față cu buzoienii pentru a vedea exact cu ce se confruntă locuitorii din zonă, au pus pe tapet greutățile întâmpinate zi de zi de locatari și nu numai, îngrijorările oamenilor și spectrul falimentului care bate la ușa societăților comerciale de pe Unirii.

Consilierul Constantin Florescu este unul dintre aleșii care au luat cuvântul. Florescu a subliniat că reabilitarea bulevardului nu a rezolvat nicidecum problema traficului aglomerat, ci din contră. Buzoienii se lovesc zilnic de lipsa parcărilor de pe Bulevardul Unirii și de ambuteiaje care se formează mereu.

La rândul său, consilierul local PNL Andrei Neder a arătat că trebuie găsite rapid soluții pentru decongestionarea traficului din zonă, dar și pentru rezolvarea celorlalte probleme întâmpinate de buzoieni. Una dintre propunerile sale este ca accesul către cabinetele medicale să fie asigurat prin permiterea staționării pe bulevard. În plus, consilierul PNL a adus în discuție situația cu care se confruntă farmaciile de pe Unirii, care nu mai pot deservi același număr de pacienți din cauza lipsei parcărilor. Andrei Neder dă exemplul unor orașe mari, precum Brașovul, unde bulevardele reabilitate tot prin fonduri europene au prevăzute locuri de parcare în spic.

De partea cealaltă, în tabăra PSD, care deține majoritatea în CLM Buzău, lucrurile se văd, însă, altfel.

Detalii despre problemele reclamate de locatari și de agenții economici de pe Unirii, AICI.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • O idee bizară/proasta și care nu folosește nimănui.Poate să treacă și 5-7 minute până vine un autobuz în timp ce trec 15-20 mașini.Nu spune primăria nimic de câți bani încasează pe toate locurile de parcare de reședință anual și câte sunt. Vrei sa mergi la o bancă/ farmacie/ magazin și nu ai unde parca.Daca ai de cumpărat un obiect mai voluminos poți să transporte cu autobuzul?

    • Ce mai mare aglomerație se formează din cauza semafoarelor din Buzau ,în special cele de pe Unirii.Acestea nu au nicio logica(ce inteligente?).Trec 3 mașini și gata se schimba.Puneți d-le Primar unda verde sa nu mai ardă mașinile gazul la fiecare semafor și măriți timpul de verde ca să treacă toată coloana de mașini.Mergeti în Craiova si vedeți cum funcționează semafoarele,ca nu stai de doua ori la același semafor și ai unda verde.

  • Un proiect prost gandit, asa ca la noi, ca sa se ” umfle in pene” un edil si acolitii sai, care da si va da batai de cap pe viitor, tuturor locuitorilor, pana cand, cineva va schimba totul .