Social

Ce au decis grefierii cu privire la blocajul din Justiție

Blocajul din justiție, ce are la bază nemulțumirea magistraților și personalului auxiliar privind posibila eliminare a pensiilor de serviciu, continuă. În așteptarea unei decizii privind proiectul de lege referitor la pensii, judecătorii, grefierii și procurorii și-au suspendat activitatea.
La Buzău, de săptămâna trecută, judecătorii au anunțat că își întrerup activitatea până la finele lunii, nemulțumiți de intenția autorităților de a elimina pensiile speciale. După judecători, și procurorii au decis să protesteze în același mod. Printr-un comunicat de presă, procurorii din județul Buzău au anunțat suspendarea activității până la 31 ianuarie. Luni, și grefierii au hotărât să prelungească protestele. Astfel, grefierii din întreaga regiune  au întrerupt activitatea luni  între orele 10 și 12 iar marți activitatea va fi întreruptă pe  durata întregii zile. Ziua nu este aleasă întâmplător, în condițiile în care marți, 28 ianuarie, este programat, la Camera Deputaților, votul final pe proiectul de lege privind abrogarea pensiei de serviciu. Astfel, mâine grefierii vor protesta întreaga zi iar în funcție de votul parlamentarilor, sindicaliștii se vor reuni și vor stabili ce vor face mai departe.

Nemulțumirile din magistratură sunt legate de faptul că pe masa parlamentarilor se va afla mâine legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea acestor venituri. Proiectul de legea prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.
Blocajul din justiție, ce are la bază nemulțumirea magistraților și personalului auxiliar privind posibila eliminare a pensiilor de serviciu, continuă. În așteptarea unei decizii privind proiectul de lege referitor la pensii, judecătorii, grefierii și procurorii și-au suspendat activitatea.

La Buzău, de săptămâna trecută, judecătorii au anunțat că își întrerup activitatea până la finele lunii, nemulțumiți de intenția autorităților de a elimina pensiile speciale. După judecători, și procurorii au decis să protesteze în același mod. Printr-un comunicat de presă, procurorii din județul Buzău au anunțat suspendarea activității până la 31 ianuarie. Astăzi, și grefierii au hotărât să prleungească protestele. Astfel, grefierii din întreaga regiune  au interrupt activitatea astăzi, între orele 10 și 12. Iar mâine, activitatea va fi întreruptă pe  durata întregii zile. Ziua nu este aleasă întâmplător, în condițiile în care mâine este programat, la Camera Deputaților, votul final pe proiectul de lege privind abrogarea pensiei de serviciu. Astfel, mâine grefierii vor protesta întreaga zi iar în funcție de votul parlamentarilor, sindicaliștii se vor reuni și vor stabili ce vor face mai departe.
Nemulțumirile din magistratură sunt legate de faptul că pe masa parlamentarilor se va afla mâine legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea acestor venituri. Proiectul de legea prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.