Actualitate

Ce i s-a întâmplat unui adolescent care a găsit un portofel pe stradă. Nu se aștepta la așa ceva

Deși a trecut de mult de perioada copilăriei, pentru un adolescent din Buzău, Ziua Copilului are o însemnătate specială, anul acesta. Printr-un gest normal, dar mai rar întâlnit în ultima perioadă, a dat un exemplu demn de urmat. Adolescentul a găsit un portofel pe stradă dar nu a stat nicio clipă pe gânduri. A mers direct la Poliție și l-a predat, pentru a fi înapoiat proprietarului.

Tânărul de 16 ani  este elev al Liceului Tehnologic din Pătârlagele. Este un adolescent care se pregătește să devină mecanic. Este o meserie pe placul lui și se pregătește la liceul din Pătârlagele pentru a o putea practica. Tânărul provine dintr-o familie pentru care corectitudinea este pe primul plan. În acest spirit a fost crescut, așa că zilele trecute, când a găsit un portofel într-o benzinărie din Pătârlagele, adolescentul de 16 ani nu a stat pe gânduri, ci a mers direct la Poliție.

“Un tânăr în vârstă de 16 ani, elev al Liceului Tehnologic Pătârlagele, s-a prezentat la sediul poliţiei din localitate pentru a preda un portofel găsit pe DN10, în zona unei staţii de alimentare cu carburant. Oamenii legii au identificat proprietarul la scurt timp, stabilind că vorba despre un bărbat din Braşov, în vârstă de 67 de ani, căruia i-a fost restituit accesoriul ce conţinea bani, dar şi documente”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Gestul tânărului i-a impresionat pe polițiști. Așa că au decis să îi facă o surpriză.

“Gestul copilului care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel  găsit este unul ce scoate în evidenţă spiritul civic şi responsabilitatea, atitudini ale unui copil care consolidează un viitor mai sigur. Poliţiştii s-au deplasat, premergător Zilei Copilului, la unitatea de învăţământ a elevului şi i-au pregătit un moment surpriză: l-au oferit exemplu întregii clase, dar şi un cadou cu însemne poliţieneşti. Asumarea unui rol activ în viaţa comunităţii, inclusiv în rândul celor mai mici membri ai acesteia, ne garantează un drum mai sigur spre societatea de mâine.”

Totodată, polițiștii au amintit că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune.