Actualitate

Ce li s-a întâmplat pompierilor care au luptat în infernul de foc din Grecia chiar când se întorceau acasă, la cei dragi (FOTO)

Cei 10 pompieri care în ultima săptămână au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors acasă. Cu toții au fost înaintați în gradul următor pentru vitejia de care au dat dovadă pe tărâmul statului elen. După primirea de la Ciolpani și înaintea în grad, pompierii buzoieni au pornit luni seară spre casă. Numai că și drumul spre cei dragi le-a fost presărat cu evenimente. Echipajul de la Buzău a surprins un accident de circulație produs chiar în fața microbuzului lor, accident în care victimă a căzut un motociclist. Pompierii buzoieni nu au putut rămâne indiferenți la situația de urgență care se desfășura în fața ochilor lor. Fără a sta pe gânduri, au oprit, s-au dat jos din microbuz și au sărit în ajutorul victimei.

Imediat au amplasat microbuzul astfel încât să blocheze sensul de mers pe care incidentul s-a petrecut, pentru a se proteja de alți participanți la trafic. Ulterior au verificat zona si au început evaluarea victimei, un motociclist ce a întrat în impact cu un alt autoturism, accident în urma căruia s-a ales cu multiple traumatisme la nivelul membrelor. Folosind rucsacul medical din dotare, pompierii au acordat prim ajutor calificat victimei, păstrându-i totodată calm, până la sosirea ambulanței S.M.U.R.D. a ISU Prahova.