Actualitate

Ce măsuri au fost luate la Poșta Câlnău după ce șoferul microbuzului școlar a fost acuzat de agresiune sexuală

Măsuri luate la Școala Gimnazială “Constantin Ivănescu”, din Poșta Câlnău, după ce, zilele trecute, părinții unei eleve au depus plângere la Poliție, acuzându-l pe șoferul microbuzului școlar de abuz sexual.

Pe de o parte, imediat după ce părinții au reclamat un astfel de comportament, Primăria Poșta Câlnău, instituția pentru care lucrează șoferul, a decis înlocuirea acestuia. Bărbatul acuzat nu a mai fost lăsat să conducă microbuzul cu care copiii sunt transportați la școală și înapoi, acasă.

Pe de altă parte, în așteptarea unei concluzii din partea anchetatorilor, conducerea școlii a dispus ca toți elevii să poată beneficia de ajutor de specialitate din partea psihologilor, întreaga comunitate fiind șocată de cele întâmplate.

„Șoferul nu este angajatul școlii, este angajatul primăriei. Fapta petrecută, dacă se va dovedi că așa a fost, este regretabilă, este vorba de un minor. Ca primă măsură, Primăria a înlocuit șoferul, imediat ce au fost anuntați de către Poliție. Noi, ca și școală, am făcut un plan de măsuri pentru a consilia elevii în ceea ce privește siguranța lor din toate punctele de vedere. Am luat legătura și cu CJAR și ne va sprijini și cineva de acolo și în aceste trei săptămâni o să facem mai multe activități de acest fel. Fetița a venit la școală, părinții nu ne-au anunțat, am luat eu legătura cu părinții. Sunt și speriați și șocați, toată lumea este șocată de ceea ce s-a întâmplat, dar, deocamdată lăsăm Poliția să-și facă datoria.

Până acum, niciun alt părinte nu a mai acuzat un astfel de comportament din partea șoferului microbuzului, dar cu toții așteaptă rezultatele anchetei polițiștilor. În plus, directorul școlii spune că până acum bărbatul nu a mai fost vizat de vreo altă anchetă iar cât privește activitatea sa profesională, întotdeauna și-a respectat îndatoririle.

“Părinții nu au venit să ne anunțe, deci noi nu avem nimic în acest sens. Eu am luat legătura cu mama fetiței și ne-a spus că vor să se mai liniștească puțin și că o să vină la școală, că la telefon nu poate să-mi explice mai multe. Este un subiect sensibil și trebuie să acționăm cu mare atenție. Alți părinți mie nu mi-au mai sesizat nimic. Nu am ce să îi reproșez profesional acestui șofer, se achita de sarcinile pe care le avea în sensul că nu întârzia niciodată la program, nu întârzia niciodată în nicio stație, era atent cu copiii, să fie toți, la fiecare cursă, dar dacă nu s-a întâmplat niciodată, nu înseamnă că nu se poate întâmpla, toate au un început.”