Divertisment

CE PENSII PRIMESC CEI MAI IUBIȚI ARTIȘTI POPULARI! Unii se plâng, alții nu au grija zilei de mâine

Pensiile artiștilor încă sunt un subiect despre care se discută intens. Interpreții de muzică populară stau o viață întreagă pe scenă, dar în momentul în care ies la pensie nu sunt mulțumiți de banii pe care îi primesc de la stat. Sunt însă și excepții printre artiști, unii au pensii foarte mici, iar alții ajung să primească pensii substanțiale.

Retras de ani buni din spațiul public, buzoianul Benone Sinulescu trăiește acum din ce a agonist dar și din pensia lunară de la stat. Artistul primește 1.600 de lei pensie, dar reușește să-și rotunjească veniturile datorită unei indemnizații de merit. Așadar, interpretul de muzică populară ajunge lunar la suma de 2.700 de lei.

Elena Merișoreanu are o pensie de 2.000 de lei și mai primește încă 1.000 de lei din drepturile de autor. Artista însă a investit banii pe care i-a câștigat din muzică iar acum duce un trai mai mult decât decent. Ce-i drept, pensia nu i-ar fi ajuns să continue cu traiul cu care a fost obișnuită ea și familia ei.

Maria Dragomiroiu nu este deloc mulțumită de pensia pe care o are. Artista primește o pensie de doar 1.200 de lei. Nu de puține ori a criticat statul român din cauza pensiei pe care o primește. Aceasta însă a câștigat bine de pe urma evenimentelor la care a fost invitată dar și din turneele anuale în America. În pandemie însă este mai greu.

La polul opus este Ghorghe Turda. Artistul poate duce un trai lipsit de griji dacă trăiește doar din pensia lunară pe care o primește. Gheorghe Turda încasează o pensie de aproximativ 1900 de euro pe lună, adică în jur de 9000 de lei. Turda a fost angajat al MAI începând cu anul 1991 gradul său militar a fost unul înalt.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu