Actualitate Divertisment

PANDEMIA ANULEAZĂ O PREMIERĂ LA TEATRUL ”GEORGE CIPRIAN”! Spectacolul ”Omul și mârțoaga” aștepta să fie jucat din martie

Premiera pe care actorii buzoieni de la Teatrul ”George Ciprian” o au pregătită încă din luna martie se anulează din nou. Spectacolul ”Omul și mârțoaga”,programat pe 31 octombrie și 1 noiembrie, a fost anulat. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Teatrului ”George Ciprian” care au explicat și motivele pentru care au fost nevoiți ia această decizie deși spectacolul reprezintă un moment special atât pentru actorii care îl joacă cât și pentru instituția de cultură, fiind un spectacol aniversar prin care se marcau 25 de ani de la înființarea teatrului buzoian.

”Premiera ”Omul și Mârțoaga” era programat pe 16 martie și spectacolul urma să fie readus în atenția publicului după 24 de ani de când s-a jucat pe scena Teatrului ”George Ciprian”. Tot atunci aniversam cei 25 de ani de la înființarea instituției de cultură.  Este un spectacol aniversar care are actori mulți în distribuție. Ne dorim din toată inima să jucăm acest spectacol însă, considerăm că, pentru protecția actorilor și a spectatorilor, cât și pentru prevenirea răspândirii virusului, având în vedere creșterea exponențială a numărului de cazuri din ultima perioadă, cea mai bună măsură este anularea spectacolului. Conducerea teatrului a discutat și cu actorii și regizorul spectacolului, Dan Tudor, și împreună au luat această decizie.
Decizia a fost luată datorită numărului mare de actori din distribuție care vin din diferite zone, unele zone rosii, unde s-au raportat extrem de multe cazuri COVID. ”, a explicat pentru sansanews.ro Georgiana Vlădoiu, purtătorul de cuvânt al Teatrului George Ciprian.

Spectacolul era unul foarte așteptat și de publicul buzoian motiv pentru care au fost deja buzoieni care și-au achiziționat biletele. Reprezentanții instituției de cultură au anunțat că banii pe biletele vândute vor fi returnați în cel mai scurt timp.

În continuare, vor fi însă alte piese de teatru ce se vor juca la Teatrul „George Ciprian”. Pe 7 noiembrie, pe scena de la Buzău vor urca Paul Chiribuță, Magda Catone, Gabriel Pătru. Actorii vor pune în scenă piesa ”Angajare de clovn”.

”Asigurăm spectatorii că luăm toate măsurile necesare de protecție și prevenire împotriva virusului Sars Cov-2 pentru a le oferi un cadru sigur și îi așteptăm la teatru”, a adăugat Georgiana Vlădoiu.