Programul ”Weekenduri la Măgura”, inițiat de Muzeul Județean Buzău în anul 2020, dar suspendat în iulie, anul acesta, după ce a fost semnalată prezența unui urs în zonă, ar putea fi reluat luna aceasta. Cel puțin asta își doresc organizatorii, bazându-se pe numărul însemnat de participanți de la primele activități din acest sezon.
Pentru vara anului 2024, reprezentanții Muzeului Județean au programat activități în aer liber, în Tabăra de sculptură, de la Măgura, în iulie și august, câte două weekenduri în fiecare lună. Prima ediție, organziată pe 13 iulie, s-a desfășurat fără probleme, fiind sute de persoane prezente. Însă, imediat după acest weekend, un urs și-a făcut apariția în preajma taberei, ceea ce i-a determinat pe organizatori să suspende programul, pentru siguranța tuturor.
Din iulie, de când a fost văzut animalul sălbatic în apropierea taberei de sculptură, zona a fost monitorizată.
“Monitorizăm situația, dar din acel moment nu a mai fost sesizată prezența niciunui urs, nici agenții de pază nu au mai văzut, și eu personal am fost foarte des acolo în mai multe momente ale zilei și nu a mai fost sesizată prezența urșilor”, a declarat, la Focus Tv, directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.
În acest context, se ia în calcul reluarea programului care a stârnit interesul iubitorilor de natură și artă.
“Ca să nu rămânem datori publicului nostru, sper ca în septembrie să putem face o ediție la Măgura, pentru că în prima întâlnire din acest an au fost peste 300 copii. În fiecare an aveam 4-5 întâlniri și erau de ordinul miilor de copii și părinți care veneau la Măgura pentru acest program, unde se picta, se practicau jocuri, era un moment plăcut și educativ.”
În fiecare vară, în ultimii ani, pe pajiștile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, la Tabăra Măgura, buzoienii erau invitați să petreacă în aer liber câteva ore bune. Erau organizate diverse jocuri, ateliere și competiții sportive dedicate copiilor și părinților.
Adaugă comentarii