Actualitate

Ce pot face buzoienii care au copii în ”vacanța de schi”. Lista tuturor pârtiilor unde distracția e asigurată

foto: newsbv.ro

Elevii din Buzău și din majoritatea județelor țării sunt de azi în vacanță. Pentru o săptămână, preșcolarii și elevii se bucură de o pauză binemeritată între două module de învățare, urmând să se întoarcă în bănci pe 27 februarie.

Vacanța din luna februarie este numită și ”vacanța de schi” pentru că operatorii din turism care au solicitat ca în februarie pauza de școală să se facă diferențiat, pe județe, astfel încât stațiunile unde se practică sporturi de iarnă să poată fi ocupate într-o perioadă în care, în mod normal, nu ar fi avut un număr atât de mare de turiști.

Ceea ce s-a și întâmplat, de altfel, stațiunile de pe Valea Prahovei având locurile de cazare ocupate în proporție de 100% în această perioadă.

Există însă și alte domenii schiabile în țară unde, în ciuda temperaturilor ridicate din ultimele zile, se poate încă schia în condiții bune. În unele zone s-au folosit inclusiv tunurile de zăpadă pentru ca stratul de omăt să fie perfect pentru schi.

O listă actualizată a stațiunilor unde există pârtii și care prezintă și nivelul stratului de zăpadă puteți găsi pe site-ul http://www.romaniaturistica.ro/info-schi.

 Următoarea vacanţă pe care o vor avea elevii, de data aceasta în toată țara, va fi în perioada 7 aprilie – 18 aprilie.