Oportunitate pentru elevii creativi, pasionați de științe exacte sau de arte, de a-și vedea visul cu ochii. Pot obține finanțări de zeci de mii de lei pentru a-și transforma ideile în realitate.
Fundația Comunitară Buzău lansează a doua ediție a Fondului Științescu, un program prin care oferă finanțări nerambursabile între 5.000 și 20.000 lei și mentorat elevilor cu proiecte din diverse domenii: stiințe, tehnologie, inginerie, artă, matematică.
“ Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației #STEAM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor și tinerilor acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale, prin experiment, activități practice și joc. Fundația Comunitară Buzău încurajează înscrierea de proiecte creative, inovative și care să cultive pasiunea pentru educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică). Se pot înscrie cu proiecte organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii) și grupuri de inițiativă – grupuri non-formale alcătuite din minim 3 membri (cel puțin un adult) care se unesc pentru un scop comun. Grupul de inițiativă poate fi formate din elevi, liceeni, studenți, masteranzi, doctoranzi, oameni cu diverse specializări: profesori, bibliotecari, educatori, programatori, matematicieni, fizicieni, ingineri, biologi, chimiști, muzeografi, restauratori, artiști vizuali, muzicieni, arhitecți, designeri, etnologi, sau pur și simplu părinte cu e idee de cum poți face ca pasiunea ta pentru științe să fie transmisă mai departe elevilor.”,anunță Fundația Comunitară Buzău.
Grupuri de inițiativă și asociații din școlile din județul Buzău se pot înscrie în competiția de proiecte de astăzi și până pe 12 martie. Câștigătorii vor fi anunțați pe 27 martie. Valoarea totală a fondurilor ce vor fi acordate este de 146.000 lei.
“Proiectele înscrise trebuie să poată ajuta membrii comunității să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu entuziasm despre științe exacte și arte. Cu această ocazie, tinerii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.”

Anul trecut, în cadrul primei ediții, au fost finanțate 6 proiecte inițiate de elevi din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, dar și din comunele Bisoca și Săpoca, valoarea finanțărilor fiind de 121 244 lei.
Adaugă comentarii