Actualitate Șansa de Nehoiu

Ce s-a întâmplat după perchezițiile desfășurate în nordul Buzăului, în dosarul în care sunt implicați fostul primar al Nehoiului, Florentin Lungu, și apropiați de-ai lui (VIDEO)

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Nicio reținere în urma perchezițiilor desfășurare, miercuri, în zona de nord a județului Buzău, în dosarul în care este implicat fostul primar al orașului Florentin Lungu.

19 persoane au calitatea de bănuiți în acest dosar în care se fac cercetări pentru spălare de bani, iar în urma perchezițiilor de ieri 16 au fost duse la audieri. La finalul interogatoriilor, nici unul dintre suspecți nu a fost reținut. Cercetările continuă cu persoanele în stare de libertate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în vederea calculării cu exactitate a prejudiciului şi recuperării acestuia.                                                                                                                 

Reamintim, ziua trecută, 18 percheziții au fost desfășurate de  polițiști sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor.  Conform anchetatorilor, infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2011-2015. Profitând de funcția pe care o avea la un moment dat, fostul primar al orașului Nehoiu Florentin Lungu contracta în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria. În fapt, societățile contractate nu prestau deloc serviciile respective ori făceau câteva lucrări de mântuială, dar încasau valoarea totală a contractelor. Ulterior, parte din banii aferenți contractelor ajungeau în contul unor firme deținute de rude ori alți apropiați de-ai fostului primar. În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 2, 5 milioane de lei.                                                                                     

Cu ocazia percheziţiilor de miercuri au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă utile soluţionării cauzei.                                                                         

Fostul primar al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, cel care ar fi fost artizanul acestor afaceri ilegale în care statul a fost prejudiciat cu o sumă importantă de bani, este încarcerat. El a fost condamnat anul trecut la 5 ani și 2 luni de închisoare într-un dosar penal legat de defrișarea ilegală a unei suprafețe de pădure, fapt care a generat o masivă alunecare de teren la Lunca Mare.