Actualitate

Programul Județean de Dezvoltare Locală, la momentul decisiv! Neagu a anunțat când se va întâlni cu partenerii politici

O linie de finanțare locală cu capital județean ar putea fi colacul de salvare pentru UAT-urile din mediul rural care au nevoie de bani pentru a-și dezvolta comunele. Ideea îi aparține președintelui Consiliului Județean, Petre Emanuel Neagu, care astăzi a relansat invitația către toate forțele politice care au reprezentanți în Consiliul Județean de a participa la o discuție, față în față, în cadrul căreia să le prezinte proiectul său.

Programul creionat de Neagu se va numi ”Programul Județean de Dezvoltare Locală” și va urmări, aproape identic, principiul Programului Național de Dezvoltare Locală. Așa cum a anunțat încă din momentul lansării acestei idei, președintele Consiliului Județean are mari speranțe că această linie de finanțare va aduce multe beneficii comunelor din județul Buzău  motiv pentru care dorește ca proiectul să ajungă pe masa aleșilor județeni, dacă se poate, chiar în ședința care va avea loc pe 30 iunie.

Astfel, astăzi, în timpul unei ședințe extraordinare, Petre Emanoil Neagu a anunțat că ar vrea ca de luni să stea de vorbă liderii grupurilor politice cu reprezentanți în Consiliul Județean.

”Vreau să vă informez că în data de 30 o să avem ședința ordinară de consiliul, iar săptămâna viitoare, în funcție și de programul domniilor voastre, aș vrea să am o discuție cu liderii fiecărui grup politic reprezentat în Consiliul Județean. Eu aș vrea începând de luni, dar în funcție de disponibilitate, ne auzim la telefon. Este vorba despre PNL, PMP și PSD. Să vedem cum și în ce fel putem să lansăm un proiect împreună dacă, va fi agreat și nu cred că nu va agreat , să se numească generic Programul Județean de Dezvoltare Locală”, a anunțat Neagu.

Inițiatorul proiectului a anunțat că PJDL este un program care va ajuta mediul rural să se dezvolte mai ales că ”suntem într-o perioadă delicată când anumite proiecte sunt blocate”.

”Vreau să lansăm împreună cu Consiliul Județean și alte UAT-uri  din județul Buzău un PJDL să putem să ne aducem aportul să mai aducem alte proiecte pentru cetățenii județului mai ales că suntem într-o perioadă delicată când, anumite proiecte sunt blocate, unele obiectiv, altele din alte motive. Suntem la începutul exercițiului financiar pentru atragerea fondurilor europene, și sunt lucruri de durată, și ca să găsim o posbilitate legală să putem lucra și pe alte proiecte ne-am propus dezvoltarea acestui Program Județean de Dezvoltare Locală. Eu cred că se va materializa”, a explicat Petre Emanoil Neagu.

Dacă va fi agreat de forțele politice și ulterior aprobat de consilierii județeni, Programul Județean de Dezvoltare Locală, unic la nivel național, se va implementa pe o durată de trei ani.