Actualitate

Ce să faci ca să ai mintea limpede. Doi medici ne învață cum să ne eliberăm de stres

Cercetările realizate de oamenii de știință arată că traiul la oraș crește riscul de depresie și anxietate. Alte studii de specialitate indică faptul că acesta ne poate afecta chiar structura creierului. Stresul este principalul factor care poate duce la apariția unor probleme de sănătate, atât mintală, cât și fizică. Tocmai de aceea este important să conștientizăm care sunt factorii perturbatori, mai ales că există soluții pentru a transforma spațiul urban într-unul sănătos. Depinde însă numai de noi ce alegem pentru sănătatea noastră.

Buzoienii pot afla cum să-și controleze emoțiile și mai ales cum să facă față provocărilor stresului. Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 9.00, va avea loc cursul „Eliberarea de stres și harta către sine”. Cursul, care se va desfășura atât în format fizic, cât și online, va fi susținut de Angelica și Cristian Trifu.

Cursul este conceput astfel încât oricine dorește să înceapă să facă schimbări în viața sa poate învăța cum să gestioneze mai bine situațiile stresante, cum să ajungă la starea de relaxare astfel încât să se declanșeze mecanismele de vindecare în mod conștient. Prin acest curs, speakerii se străduiesc să facă puțină lumină și să deschidă perspective noi către redescoperirea căilor de vindecare prin relaxarea minții și eliberarea de stres.

„Stresul este rezultatul neconcordanței dintre așteptările noastre și realitatea în care noi trăim. Creierul nostru prea informația din mediul înconjurător prin intermediul organelor de simț, iar mintea noastră le interpretează și le dă un sens pe baza programelor deja existente și formulează în continuare o decizie. Mintea noastră poate percepe mediul ca pe ceva agresiv, neprietenos și declanșează descărcarea de hormoni de stres care, ne adaptează, prin mecanismele primordiale de luptă sau fugă la mediu. Pe termen scurt stresul este necesar pentru că ne adaptează la mediul în care trăim, dar pe termen lung sistemele noastre de protecție se epuizează și apare stresul patologic. Sistemul nostru imunitar scade și rezultă boli diverse: de la răceli frecvente până la afecțiuni cardiovasculare, la hipertensiune arterială, infarctul de miocard sau alte afecțiuni neuropsihice, dar dacă schimbăm în mod conștient percepțiile și concepțiile noastre despre viață, putem face schimbarea către starea de sănătate a corpului fizic, emoțional, hormonal sau mental. 

În acest curs poți afla cum să te eliberezi de stres prin relaxarea minții, cum pot să-ți reprogramezi mintea în mod conștient și constructiv pentru viața ta, cum poți deveni mai creativ și mai încrezător în puterile tale, cum poți să redescoperi drumul către starea de sănătate fizică, mentală sau emoțională. În acest curs mai poți învăța cum să te relaxezi și cum poți să-ți eliberezi mintea și corpul de poverile trecutului și de fricile viitorului și cum poți începe să-ți trăiești cu adevărat viața”, a spus dr. Angela Trifu.