Actualitate Agricultura acum

Leguma care combină gustul de banană, kiwi și castravete. Costă doar 5 lei și se vinde la Stațiunea de Cercetare Legumicolă

Originară din Africa, dar cultivată foarte mult și în Australia, Maroc și Noua Zeelandă, leguma care combină gustul de banane, kiwi și castravete poate fi găsită, începând cu această săptămână, și la magazinul Stațiunii de Cercetare Legumicole din Buzău.

Castravetele cu coarne, cum mai este cunoscut fructul Kiwano, a fost cultivat, la început, doar pentru decorul altor mâncăruri, însă, în timp, s-a dovedit a fi extrem de bun și în salate, supe, murături sau chiar băuturi și prepararea unor deserturi precum șerbetul sau în stare proaspătă alături de înghețată.

Potrivit cercetătorilor de la Stațiunea Legumicolă Buzău, Kiwano conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă. Are un conținut scăzut de calorii, dar este un fruct bogat în proteine.

”Kiwano este o sursă bună de fier și vitamina C. Îmbunătățește absorbția fierului, întărește imunitatea, scade colesterolul și riscul general de boli de inimă și crește producția de colagen, rezultând o piele mai tânără și mai elastică. Începând de astăzi, SCDL Buzău comercializează fructe de KIWANO / CASTRAVETELE ȚEPOS ce pot fi achiziționați de la magazinul instituției de pe Strada Mesteacănului, Nr. 23”, au anunțat, pe pagina de Facebook, cercetătorii buzoieni.


Fructele au o durată mare de păstrare, iar un fruct se vinde cu 5 lei.

Etichete