Actualitate

Ce se întâmplă cu Autostrada A7. Este anunțul momentului!

În cel mai scurt timp vor începe lucrările pe primul lot din tronsonul 1 Ploiești – Buzău al Autostrăzii A7. Anunțul a fost făcut de senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu, potrivit căruia Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va semna cât de curând primul contract de execuție. Asta după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația înaintată luna trecută, iar câștigător este desemnat oficial.

”Primele utilaje vor ajunge pe Lotul 1 Dumbrava-Mizil, unde câștigător al licitației este cu Asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Project Management SRL.Acesta este doar primul din seria contractelor ce vor fi semnate în perioada următoare. Primul lot pe care se va lucra are o lungime de 21 km. Constructorul va avea 20 de luni la dispoziție pentru execuția lucrărilor, care includ construcția unui număr de 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de aproximativ o jumătate de kilometru. La finalul lucrărilor, garanția va fi de 10 ani”, a scris senatorul PNL Buzău într-o postare pe Facebook.

Acesta mai precizează că la un pas de semnarea contractului este și lotul 2 din același tronson, Mizil-Pietroasele, în acest caz câștigător al licitației fiind o asociere de constructori din Bulgaria și România.

Ceva probleme sunt, în schimb, cu lotul 3, Pietroasele- Buzău. În acest caz, contestațiile se află în procedură de soluționare la Curtea de Apel București.