Actualitate

Ce se întâmplă cu drumul expres Brăila-Buzău! Sunt ultimele vești (VIDEO)

Cele două drumuri expres Brăila Buzău și Brăila-Focșani vor fi scoase la licitație în vara anului viitor, a anunțat în acest week-end ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent într-o vizită de lucru mai întâi la Brăila și apoi la Galați. Tot anul viitor, dacă lucrurile vor merge bine și nu vor apărea piedici de nici un fel, ar urma să se încheie și contractele de execuție.

”Așa cum s-au angajat colegii mei de la CNAIR, anul viitor ar trebui să se întâmple multe lucruri bune în aceste două județe (n.r. Brăila-Galați). Față de ceea ce vă spuneam mai devreme, ar trebui să înceapă licitația atât la Brăila-Buzău cât și la Brăila-Focșani, la jumătatea anului viitor. În funcție de etapele pe care le știți, legate de licitație, eu m-aș bucura foarte mult să semnez contractul de execuție anul viitor. Oricum, anul viitor trebuie să se întâmple multe lucruri, atât în ceea ce privește județul Brăila, cât și județul Galați, pentru a recupera din datoriile pe care statul român le are atât față de Brăila cât și față de Galați”,a declarat viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, citat de Jurnalul de Brăila.

Drumul Brăila – Buzău ar urma să facă legătura între localitățile Găiești – Târgoviște – Ploiești – Buzău – Brăila. Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres de la Buzău la Brăila a fost semnat în februarie 2020 și a costat 16,6 milioane de lei.

În cazul Brăila – Focșani , cu o lungime de circa 76 de km, CNAIR a semnat în iunie contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, având o valoare de 15 milioane de lei.