Actualitate

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU LEONARD DIMIAN DUPĂ CE ȘI-A DAT DEMISIA DE LA PREFECTURĂ. Cine preia atribuțiile de șef la Casa Albă

pref

După ce și-a dat demisia de la vârful Prefecturii Buzău, Leonard Dimian, se întoarce la Direcția de Finanțe, pe postul de consilier superior, instituție din care a plecat atunci când a fost propulsat în funcția de șef la Casa Albă.

Deocamdată, Dimian este în concediu, însă după ce Guvernul va lua act de cererea sa de încetare a mandatului, cel mai probabil, în ședința de Guvern viitoare, acesta se va reîntoarce la Fisc.

Într-o declarație în exclusivitate pentru șansanews.ro,  prefectul demisionar și-a explicat gestul de a pleca din funcția în care a fost învestit în decembrie 2019. Dimian spune că e vorba de o demisie de onoare, care vine după schimbarea Guvernului care l-a numit în funcție, dar mai ales după ce PMP, partid care l-a susținut, nu a intrat în Parlament:

” Nu trebuie să fie un gest surpinzător. Este un gest firesc având în vedere reultatele ultimului tur de alegeri parlamentare. S-a structurat o nouă componență a Parlamentului, o nouă componență a Guvernului . Guvernul care m-a învestit a fost schimbat. A venit un nou Guvern cu o nouă structură, drept pentru care am considerat că nu are rost să ne ferim de aspectul politic. Partidul care m-a susținut nu mai este partid parlamentar, drept pentru care eu cred că este un gest firesc, un gest normal, unul decent  prin care să-mi anunț demisia din funcța de prefect , să las locul liber pentru eventualele negocieri politice care vor avea loc ulterior și care vor impune un nou prefect al județului Buzău.  “

Dimian a făcut și un bilanț al mandatului în fruntea Prefecturii, în care a avut mai multe provocări, cea mai mare fiind lupta cu pandemia. A fost cel mai greu mandate al vreunui prefect, a spus Leonard Dimian:

”A fost o perioadă incomparabilă cu perioadele mandatate de ceilalți prefecți. Consider că sunt mult mai multe realizări, decât una, dar cea mai importantă este că în momentul în care plec, las Buzăul ca zona verde din punct de vedere al pandemiei. “

În urma demisiei sale, activitatea Prefecturii Buzău va fi coordonată de subprefectul Vasile Alecu.

,, Conform ordinului prefectului, primul subprefect care este domnul Alecu Vasile va rămâne la conducerea instituției. Activitatea va merge în continuare cu doamna subprefect, Adina Moiseanu, care pe lângă atribuțiunile pe care le are în fișa postului de coordonare a activității celor două servicii de Pașapoarte și Permise este și coordonatoarea activității de vaccinare. Împreună cu subprefectul, domnul Alecu Vasile, vor conduce în continuare activitatea instituției fără probleme până la următoarea ședință de Guvern când, cred că, va fi numit și noul prefect”, a mai declarat pentru șansanews.ro, Leonard Dimian.

Publicitate