Alertă Coronavirus Buzău

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU OPERAȚIILE PROGRAMATE DUPĂ CE SECȚIA ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN A FOST DECLARATĂ FOCAR DE CORONAVIRUS

Autoritățile de sănătate publică, împreună cu mnagerul Spitalului Județean, cu directorul medical, cu medicul șef de la ATI vor decide, luni, cum, va decurge de acum activitatea în secția de Terapie Intensivă, dat fiind că aici sunt 7 cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

Cel mai probabil, activitatea în Blocul Operator va fi mult restrânsă, urmând a se realiza doar operațiile care nu suportă absolut deloc amânarea. Restul intervențiilor chirurgicale, cele programate, vor fi amânate, pentru a fi eliminat riscul de noi infectări.

Pe de altă parte, îmbolnăvirea a 7 cadre de pe secția de Terapie Intensivă, acolo unde ajung bolnavii imediat după ce sunt operați, este un lucru care nu poate fi ușor rezolvat.

” Vom decide dacă luni vom recolta de la tot personalul secției pentru a vedea dacă există persoane infectate, dar cu forme nemanifeste clinic și vom decide cu conducerea SJU Buzău, care va fi atitudinea față de următoarea etapă, în ideea în care vom restrânge la maxim activitatea de pe blocul operator, pentru urgențele medicale, până ce  personalul va reveni în activitatea și vom putea asigura corect actul medical, supravegherea, monitorizarea pacienților. Intervențiile se vor limita doar la urgența care nu poate fi temporizată sub nici o formă, cele programate vor fi amânate pentru că toată lumea înțelege această situație”, a declarat pentru șansanews.ro medicul epidemiolog din DSP Buzău, Carmen Scîntei.

În secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, un medic, 3 asistente și 3 infirmiere au fost confirmate cu COVID-19, fiind declarat focar de boală. Toate cele 7 cadre medicale au forme de boală care suportă izolarea la domiciliu.

 Deocamdată, autoritățile de sănătate publică nu pot preciza sursa focarului din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău.