Actualitate

Ce se întâmplă cu testarea elevilor pentru coronavirus după ridicarea stării de alertă

Ridicarea stării de alertă încheie și campania de testare a elevilor în vederea depistării infecției cu SARS CoV-2. La Buzău, săptămâna aceasta este ultima în care toți școlarii și cadrele didactice sunt testați COVID-19.

Înainte ca starea de alertă să înceteze, zilele de luni și joi erau cele în care fiecare elev efectua analiza pentru depistarea infecției cu SARS CoV-2 și ulterior transmitea rezultatul învățătoarei sau dirigintelui. Joi, 10 martie, însă, doar unele școli au mai făcut această testare, altele nu, așteptând noi indicații. S-a luat decizia ca și elevii acestor unități să fie testați vineri, toate rezultatele urmând să fie centralizate până la prânz.

“Realizăm testarea, zilele acestea, cu testele aflate în stoc. Cei care au făcut astăzi testarea este foarte bine, cei care nu au făcut, vor face vineri. Testele rămase în școli vor  fi folosite doar în cazul în care un elev sau un angajat din școală va prezenta semne de boală. Luni, 7 martie, mai aveam neutilizate circa 68 000 de teste, adică unul de elev. Mai rămân neutilizate câteva teste răzlețe, dispersate, care vor fi la dispoziția cabinetelor medicale din școli pentru a fi folosite când situația o impune”, a declarat pentru șansanews.ro inspectorul școlar general Ionel Meiroșu.

Practic, săptămâna aceasta este ultima în care toți elevii vor fi testați.

Acțiunea de testare a elevilor a debutat la începutul lunii decembrie, anul trecut, când au fost distribuite primele teste în toate unitățile de învățământ din județ și din țară.