Actualitate

Pompierii descind în benzinării. Sunt controale pe bandă rulantă!

UPDATE: Au fost depistate 13 nereguli, fiind aplicate astfel 12 sancțiuni contravenționale principale după cum urmează: 4 avertismente și 8 amenzi contravenționale în cuantum total de 49.500 lei.

UPDATE: În cadrul fiecărei echipe de verificare au luat parte și doi polițiști, în sprijinul inspectorilor de prevenire ai ISU Buzău.

UPDATE: Conform ordinului IGSU, acțiunile de verificare vor continua până la verificarea tuturor stațiilor de distribuție carburanți de pe raza județului.

ȘTIREA INIȚIALĂ:După isteria provocată zilele trecute de așa-zisa scumpire a carburanților, autoritățile competente desfășoară controale în majoritatea benzinăriilor.

ANPC a controlat peste 70 de benzinării din toată țara și a dat amenzi de 370.000 de lei. În paralel, benzinăriile sunt verificate și de ANAF și Consiliul Concurenței.

Pe fir au intrat și pompierii, mai ales că pe rețelele sociale au circulat diferite fotografii cu cetățeni care încărcau în recipiente neomologate benzină sau motorină (bidoane, butoaie de plastic, damigene, pubele, saci din plastic). Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, a demarat un control tematic pentru stațiile de carburanți. Verificări vor face și pompierii din Buzău.

”Pentru evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență reamintește principalele obligații ale personalului staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule:

– distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este interzisă;

– interzicerea accesului persoanelor neautorizate la gurile de descărcare, în zona rezervoarelor subterane şi la autocisterna pe timpul descărcării;

– interzicerea continuării alimentării în cazul sesizării unor scurgeri accidentale de produs sau defecte la echipamentele staţiei;

– interzicerea focului deschis şi a fumatului în zonele cu pericol ale benzinăriei;

– menţinerea liberă a căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu, precum şi asigurarea accesului la mijloacele de intervenţie;

– menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de prevenire şi stingere a incendiilor existente;

– alarmarea imediată în caz de incendiu şi alertarea serviciilor de pompieri;

– intervenţia operativă la orice început de ardere necontrolată”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Buzău.

Pompierii atrag atenția personalului din benzinării că este interzisă vânzarea combustibililor în recipiente neadecvate din mase plastice (butoaie, bidoane etc) sau din sticlă, precum şi blocarea căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu.