Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SPITALUL MUNICIPAL DIN RM.SĂRAT. Câți bolnavi sunt, câte paturi libere au rămas, câți pacienți sunt în stare gravă

Spitalul Municipal din Rm.Sărat numără marți dimineață 126 de pacienți infectați cu coronavirus, după ce în ultimele  ore 12 bolnavi au fost diagnosticați cu COVID-19.  35 sunt bărbați, 86 sunt femei iar 5 sunt copii.

Din totalul celor 126 de pacienți de la Spitalul Municipal din Rm.Sărat, doi sunt în stare gravă la ATI: este vorba despre două bătrâne de peste 80 de ani: una adusă zilele trecute de la Spitalul Județean cu o fractură și cu insuficiență renală cronică, iar cea de-a doua , pacient mai vechi al unității din Râmnic, de asemenea cu numeroase boli grave. Femeia este internată de peste 20 de zile în spital  iar testele continuă să fie pozitive în cazul său.

Conform conducerii Spitalului Municipal din Rm.Sărat, unitate suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, în această unitate vor mai putea fi aduși  maxim 25 de bolnavi. Asta înseamnă că, mai mult ca sigur, spitalul se va închide săptămâna aceasta iar bolnavii nou diagnosticați vor trebui duși în alte secții

Autoritățile buzoiene au stabilit ca odată cu ocuparea tuturor locurilor din Spitalul Municipal Rm.Sărat, bolnavii să fie duși în secțiile Infecțioase și TBC ale Spitalului Județean Buzău.

La Boli Infecţioase, capacitatea va fi de 25 de locuri, iar la TBC vor putea fi primiţi în jur de 40 de pacienţi. În situaţia în care şi aceste locuri vor fi ocupate, etajul 3 al Spitalului Judeţean Buzău va fi amenajat pentur primirea pacienţilor COVID-19.