Actualitate

CIUDĂȚENIA PLOII DE LUNI SEARĂ! Pe o stradă potop, pe alta o ploaie scurtă de vară

Ploaia de luni seară care s-a abătut asupra municipiului a fost cât se poate de ciudată, în sensul că în zone diferite ale municipiului Buzău au căzut cantități diferite de precipitații, iar diferențele au fost foarte mari.

De pildă, pe strada Bucegi din municipiu, cantitatea de apă înregistrată  luni seară a fost de 43 de litri pe metru pătrat în timp ce la marginea Buzăului a plouat, dar nu atât de tare, cantitatea de precipitații înregistrată aici fiind de aproape trei ori mai mică decât pe strada mai sus menționată, adică 16 litri pe metru pătrat.

În urma precipitațiilor de luni seară, străzile Buzăului s-au inundat. Apa a intrat în curți și în subsolurile gospodăriilor de pe strada Depoului, Viilor, a fost inundat subsolul grădiniței Bobocei din Micro 3, dar și zona podului Mărăcineni.

”În ultimele 24 de ore, Buzăul a fost vizat de 6 avertizări meteo și hidro cod galben și cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, vânt, ploi însemnate cantitativ și grindină. Începând de luni seară, de la ora 19.15, pompierii au intervenit în sprijinul populației și al autorităților locale pentru evacuarea apei din 13 locații. În acest moment, marți dimineață, pompierii intervin pentru scoaterea apei dintr-un beci de pe strada Depoului”, a declarat pentru șansanews.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.