Actualitate

Ce soluție au oficialii IȘJ Buzău pentru a evita situații precum cea de la Școala 11. Ce se va întâmpla cu clasele step-by-step

După scandalul izbucnit anul acesta la Școala 11, generat de faptul că două clase de pregătitoare step-by-step ar fi urmat să fie mutate la Școala 16, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău vor să ia măsuri din timp pentru a evita, pe viitor, astfel de situații. Într-o intervenție în direct în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, inspectorul școlar general Daniela Palcău a declarat că una dintre măsurile analizate presupune ca, în timp, toate clasele de step-by-step să fie grupate într-o singură școală.

“În anii următori intenționăm să avem discuții cu Consiliul Local, cu domnul primar, să încercăm să specializăm, să nominalizăm o unitate de învățământ pe care să o transformăm într-o școală pentru astfel de alternative știind foarte bine că sunt mâncătoare de spațiu, programul este diferit față de cel din învățământul tradițional. Să mergem în lichidare cu cele care sunt acum, nu să le mutăm pe cele care deja funcționează în școlile de masă ca și clase step-by-step, ele să meargă în lichidare, și să formăm o  unitate specială pentru astfel de clase. Să avem o școală pe care s-o transformăm în școală de alternativă, care are spații excedentare și acolo să adunăm viitoarele clase de alternativă din oraș, într-un singur spațiu, creându-le condiții din timp: parc, săli mari, spațioase, loc de servit masa.”

Discuțiile pe marginea acestei propuneri sunt abia la început. Însă, gruparea claselor step-by-step din oraș într-un singur loc este o variantă care va fi serios analizată în perioada următoare.

“O să începem discuțiile de prin luna octombrie, astfel încât, în momentul în care apare metodologia de înscriere în clasa pregătitoare, părintele să știe ce alege pentru copilul său. Pentru început, vorbim doar de formațiunea de studiu, adică acele clase step-by-step să funcționeze într-o locație specială, nu neapărat cu profesorii din fiecare școală la care se regăsesc în prezent astfel de clase.  Părintele nu-și alege cadrul didactic neapărat, ci școala, iar dacă își dorești o unitate în alternativă sigur acolo vor fi cadre didactice care știu să lucreze în alternativă, au certificare în sensul acesta”, a adăugat inspectorul școlar general Daniela Palcău.