Actualitate

(FOTO&VIDEO)Cât de aglomerat a fost Buzăul în prima zi de școală. Ce recomandă polițiștii

Debutul noului an școlar a venit la pachet cu valori de trafic extrem de crescute. Cozi kilometrice s-au format astăzi în zonele centrale ale orașului, dimineață, când copiii au mers la școală, dar și la orele prânzului. Greu s-a circulat pe principalele străzi, dar și în apropierea școlilor. Traficul a fost îngreunat în mai tot oraşul, iar șoferii s-au plâns de zecile de minute pierdute la volan.

Prima zi de școală a coincis și cu startul unor noi lucrări pe Bulevardul Unirii. Astăzi a încpeut amenajarea stațiilor de autobuz pe tronsonul cuprins între intersecția cu Calea Eroilor și intersecția cu Patriei. Restricțiile impuse odată cu startul lucrărilor și numărul mare al buzoienilor care au ieșit cu mașina pentru a-și duce copiii la școală au făcut ca Bulevardul Unirii să devină un bulevard greu de străbătut.

Ținând cont de aglomerația de pe străzile Buzăului, polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru șoferi: să circule cu prudență, în special în zonele trecerilor de pietoni și să nu obstrucționeze traficul, staționând în locuri interzise chiar și pentru 1-2 minute.

În al doilea rând, buzoienii nu trebuie să uite de centura de siguranță. Atât părinții, care trebuie să fie un exemplu petru copil, cât și cei mici, trebuie să își prindă centura de siguranță imediat cum se urcă în mașină. De asemenea, nu trebuie omis faptul că este strict interzis ca micuții cu vârsta de până în 12 ani să fie lăsați pe scaunul din dreapta.

În al treilea rând, elevii care circulă cu mijloacele de transport în comun, trebuie învățați să aștepte autobuzul pe bordură, nu pe partea carosabilă, iar la coborâre să nu treacă prin fața sau prin spatele autobuzului. Autobuzul trebuie să părăsească stația, iar ulterior, pasagerii să traverseze strada.