Actualitate

Ce surpriză au avut polițiștii chemați la un accident produs în Râmnic. Șoferul nici nu avea ce să caute la volan!

FOTO ARHIVA

Nu aduce anul ce aduce ceasul. Zicala romnească se potrivește de minune în cazul unui râmnicean. Bărbatul de 34 de ani s-a plimbat liniștit cu mașina mai bine de 2 ani, deși avea permisul suspendat, până ieri, când a fost implicat într-un accident rutier. Și nu oriunde, ci chiar în fața sediului Poliției Locale.

Râmniceanul s-a ales cu permisul suspendat în 2020, după ce a refuzat prelevarea de probe biologice. Pentru el nu a contat că nu mai are drept de a conduce. S-a urcat în continuare la volan ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Ieri, însă, în timp ce circula prin municipiul Râmnicu Sărat a lovit o mașină chiar în fața sediului Poliției Locale. Echipajul de la Serviciul Rutier chemat la fața locului a descoperit că bărbatul vinovat de producerea accidentului nu avea ce să caute la volan.

“Imediat după sesizare polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au depistat conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Râmnicu Sărat. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, se menționează într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Deși se știa vinovat, râmniceanul a continuat să acționeze după bunul plac. De data aceasta, însă, s-a trezit dus în arestul polițiștilor.

“Întrucât conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice,  i-a fost întocmit dosar penal.  Față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 3 martie, să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.”

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului.