Actualitate

(FOTO) De ce a luat-o pământul la vale la Măgura. Primele măsuri după alunecarea ce afectează traficul pe DN10

Alunecarea de teren apărută la Măgura, chiar pe marginea DN 10, se manifestă pe o distanță de circa 50 m. Pământul a luat-o la vale pe o porțiune situată chiar între două puncte în care s-a lucrat în anii trecuți pentru consolidarea terenului. Acum, pământul a început să alunece între cele două restaurante mari din Măgura, amenințând partea carosabilă. A apărut o diferență de zeci de centimetri între șosea și pământul de pe margine.

Între timp, s-a luat decizia instituirii unor restricții de viteză. Iar astăzi o echipă a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău a mers astăzi pe teren pentru a verifica situația.

“Astăzi, o echipă de specialiști din cadrul DRDP Buzău s-a deplasat pe DN 10, în localitatea Măgura, poziția kilometrică 26+400, unde, pe partea dreaptă a drumului, sensul de mers Buzău-Brașov, în noaptea de 1 martie 2023, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime paralela cu drumul de aproximativ 50 de metri, în imediata apropiere a drumului național. Astfel, s-au luat măsuri pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță până la remedierea situației, s-au impus restricții de viteză la 30 km/h și de depășire”, anunță DRDP.

Specialiștii DRDP fac analize pentru a stabili exact cauza alunecării de teren. Una dintre variantele luate în calcul este o cauză naturală.

“O primă ipoteză a specialiștilor ar fi că alunecarea s-a produs din cauze naturale și a avut loc exact între două lucrări realizate în trecut în zona respectivă. În perioada imediat următoare, specialiștii din cadrul DRDP Buzău vor face o analiză, astfel încât să identifice cele mai bune măsuri ce trebuie impuse în zonă pentru remedierea situației.”