Actualitate

CE TARE NINGE LA LOPĂTARI! Când scăpăm de iarnă (VIDEO)

Ne așteaptă zile ca de iarnă.

Zona montană a județului Buzău este până miercuri seară la ora 18.00 sub avertizare cod galben de ninsori și viscol. Conform meteorologilor, va ninge local cantitativ iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 de km la oră, la altitudini de peste 1500 de metri, vor fi rafale de peste 80-90 de lm la oră, ninsoarea va fi viscolită, spulberată și vizibilitatea  redusă sub 100 de metri.

De altfel, la Lopătari, dar și în alte localități din zona de munte a județului, ninge ca-n plină iarnă. Iată imagini postate pe internet de Viorel Daniel Bănică, un localnic din Lopătari:

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, spune că la Lopătari a nins în ultimele ore, însă nu sunt probleme pe drumurile din comună.  Utilajele sunt pregătite pentru a interveni în orice moment, dacă va fi nevoie, spune alesul local:

Ninsori se înregistrează și la Siriu, spune primarul comunei Constantin Voicu:

Și în restul teritoriului, vremea va fi rea. Potrivit unei informări meteo valabilă până joi dimineață, la ora 10.00, în toată țara  sunt așteptate ploi și chiar ninsori, vânt și temperaturi cu mult mai scăzute decât normalul perioadei.

De altfel, specialiștii de la ANM spun că vremea se va menține deosebit de rece până sâmbătă,  iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Etichete