Alertă Coronavirus Buzău Social

CE TREBUIE SĂ ŞTII DACĂ AJUNGI, DE VINERI, LA BOLI INTERNE ÎN SPITALUL JUDEŢEAN! De ce trebuie să ai nervii tari

Focarul de cororonavirus din Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean Buzău a ajuns, joi, 28 mai, la un total de 13 îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale. Cele mai multe sunt din rândul asistentelor și infirmierelor.

Potrivit datelor obținute de reporterii șansanews.ro, în secția de Medicină Internă, singura cu acest profil din județul Buzău, își desfășoară activitatea 4 medici, 22 de asistente, 10 infirmiere și 3 îngrijitoare.

Din totalul de 22 de asistente, 8 sunt infectate cu noul coronavirus, adică mai mult de o treime, iar  din 10 infirmiere jumătate sunt pozitive. Coronavirusul i-a ocolit, cel puțin până acum, pe cei 4 medici care lucrează în această secție și pe cele 3 îngrijitoare.

Din cadrele medicale rămase neinfectate,  nu toate sunt valide, în câmpul muncii. Sunt în izolare 6 asistente și 4 infirmiere, iar în așteptare, având teste în lucru sunt 8 asistente și o infirmieră.

Dacă și ele vor fi depistate pozitive, atunci secția va rămâne în doar câțiva oameni, care vor trebui să ducă tot greul.

În prezent, secția este închisă, pentru dezinfecție generală.  De vineri, potrivit managerului Spitalului Județean, Claudiu Damian, vor fi permise internările doar în cazul bolnavilor în stare gravă care vor fi duși pe secția de Diabet și Nutriție, pentru ca de luni să se încerce reluarea activității  în perimetrul în care se desfășoară activitatea secției de Medicină Internă.

Joi, Buzăul, numără 188 de cazuri de coronavirus și nici un deces în rândul acestor bolnavi.