Alertă Coronavirus Buzău

CE CREDE CONDUCEREA DSP DESPRE ACTIVITATEA INFIRMIERELOR DIN SPITALUL JUDEȚEAN. Pacienții trebuie să știe! Reacția spitalului

Spitalul Județean Buzău contabilizează de la debutul pandemiei de coronavirus 26 de cadre medicale infectate. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în rândul asistentelor și infirmierelor, lucru care determină autoritățile de sănătate publică să meargă pe varianta nerespectării în totalitate a regulilor de protecție de către aceste categorii de personal. Cel puțin așa susține medicul epidemiolog Carmen Scântei din Direcția de Sănătate Publică.

”Sunt infectați 5 medici, 13 asistente  și 8 personal auxiliar.  Explicația pe care o am e explicația pe care trebuie să o aibă și să o înțeleagă toată lumea. Infirmierele abandonează cel mai ușor echipamentul de protecție și nu respectă normele, aceasta este explicația”, a declarat pentru Focus Tv, dr. Scântei.

Pe de altă parte, conducerea Spitalului Județean Buzău spune că numărul mai mare al îmbolnăvirilor cu coronavirus în rândul infirmierelor se poate explica prin faptul că un astfel de angajat stă mai mult timp la căpătâiul bolnavului, îl îngrijește, îi schimbă așternuturile ori, după caz, pampersul, îl spală și îl ajută să se deplaseze. Petrecând mai mult timp alături de un bolnav infectat, riscul contaminării este mult mai mare.

”Putem spune că acest lucru se datorează faptului că infirmierele intră mai mult în contact cu pacienții pentru că au obligativitatea de a schimba pacienții, de a-i mișca,  în funcție de tipologia bolii, de a-i spăla pe cei imobilizați și de a-i însoți la grupul sanitar ”, a declarat pentru șansanews.ro purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

În Spitalul Județean Buzău, coronavirusul a intrat până acum în secțiile ORL și Medicină Internă, secție care de altfel a fost închisă de două ori până acum pentru dezinfecție terminală.

Începând de vineri, vor fi reluate internările urgente la Medicină Internă, însă bolnavii vor fi duși în saloanele secției de Diabet și Nutriție, pentru ca de luni să se reia activitatea în perimetrul obișnuit, urmând a vedea cu ce personal se va lucra, dat fiind numărul foarte al celor care sunt fie contaminați, fie izolați la domiciliu.  

Autorul știrilor

Andra Vasilescu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ce vrajeala, am stat in acea sectie cu tatal meu o luna de zile si niciodata o infirmiera nu a spalat un bolnav; doar apartinatorii ii spala in cazul in care bolnavii au asa ceva; bolnavii imobilizati fac escare pentru ca infirmierele nu ii ”misca” pe motiv ca in aceasta sectie nu sunt platite ca la neurologie unde sunt cei imobilizati;
    doctoritele se fac ca nu vad aceasta situatie;
    cand te rogi cu cerul si cu pamantul de ele sa cheme pe cineva sa ingrijeasca escarele unui bolnav spun ca asistentele de la interne nu au competente pe chirurgie si de la sectia Chirurgie nu vine nimeni pt ca spun doctorii de acolo ca ei nu au competente in alte sectii, adica la Interne
    Aceasta este mizeria de organizare a Spitalului judetean Buzau; Am discutat cu directorul medical (2018) l-am implorat sa faca ceva pt tata si nu a facut nimic -organizatoric , unde avea competente
    Deci fara retineri spun : e normal sa se imbolnaveasca la ”interne” pentru ca este o sectie mizerabila care isi merita soarta.Pacat doar de bolnavi.