Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CEA MAI NEAGRĂ ZI ÎN ROMÂNIA! Record de cazuri noi dar și de pacienți la ATI. Buzăul raportează alte 77 de îmbolnăviri

România înregistrează zilnic recorduri negative în ceea ce privește numărul cazurilor COVID-19. Miercuri, 4 noiembrie, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 . În spitale sunt 11.867 persoane. Dintre acestea, 1.001 sunt internate la ATI.  Au fost raportate și 146 de decese. 4 pacienți decedați nu aveau și alte afecțiuni.

În județul Buzău, 4162 de persoane au fost confirmate, până acum, cu COVID-19. Numai miercuri sunt raportate 77 cazuri noi, fiind vorba despre pacienți cu vârste între 14 și 77 de ani. 21 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar 6 în unități sanitare din alte județe.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19. Persoane cu vârste cuprinse între 66 și 77 de ani, diagnosticate cu coronavirus dar suferind și de alte boli, și-au pierdut viața. Iată ce spun autoritățile despre cele 4 cazuri:

pacientă în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV- 2 și transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pe secția ATI, unde pacienta a decedat pe fondul comorbidităților asociate. Comorbidități: adenocarcinom peritoneal, ascita paraneoplazica, anemie severa, pleurezie stanga.

DECES NR. 120: pacientă în vârstă de 77 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată cu SARS-CoV-2 și transferată pe Secția de Pneumologie a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, hipertensiune arterială, insuficienta cardiaca congetiva.

DECES 121: pacientă în vârstă de 70 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie formă gravă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe Sectia ATI, unde survine decesul pe fondul comorbidităților asociate. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie secundara, sechele post fractura neconsolidata, tumora maligna cutanata în zona feței.

DECES NR. 122: pacient în vârstă de 66 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe Sectia ATI. Starea generală se agraveaza progresiv și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, tetrapareza spastica frusta, miastenia gravis.