Actualitate

Cel mai înalt brad împodobit în ultimii ani în Buzău, instalat în Piața Dacia! Cât măsoară falnicul pom de Crăciun

Un brad falnic, cu vârsta de peste 70 de ani, va fi împodobit, anul acesta, de Crăciun în centrul Buzăului. O familie din municipiu a decis să se despartă de bradul impunător și să–l doneze autorităților pentru a fi împodobit de sărbători. Falnicul pom de Crăciun măsoară 25 de metri, depășindu-i cu mult pe cei împodobiți în ultimii ani în municipiul Buzău.

A devenit deja o tradiție, la Buzău, ca pomii de Crăciun să nu fie tăiați din păduri, pentru a nu afecta plămânul verde, ci să fie donați de diverse persoane, dornice să contribuie măcar puțin la bucuria tuturor buzoienilor, copii și adulți.

Autoritățile au decis să păstreze tradiția. Recent, au lansat un apel către buzoienii cu inimă mare care au un brad în curte să îl ofere Primăriei pentru sărbători. O buzoiancă de pe strada Răscoalei a auzit anunțul și a decis să facă un cadou tuturor buzoienilor și să le ofere bradul care a crescut falnic la streașina casei sale, chiar de când ea s-a născut.

Așa că buzoianca nu a stat pe gânduri și a chemat echipele Urbis să taie bradul.

Bradul, cu o greutate de peste 2,6 tone, a fost amplasat în centrul orașului, în fața Palatului Comunal și urmează să fie împodobit cu globuri și luminițe de Crăciun.

Bradul, cu o înălțime de 25 de metri, a atras imediat privirile trecătorilor. De altfel, pomul de anul acesta este mult mai mare decât cei împodobiți în anii trecuți. De exemplu, pomul de Crăciun adus în Piața Dacia în 2019 avea 17 metri, aproximativ aceeași înălțime având și cel din 2020, care a avut o durată de viață de doar 40 de ani, față de 75 de ani cât are de când a fost plantat bradul ce va fi decorat anul acesta în centrul municipiului.

Un al doilea brad, ce va fi amplasat în Parcul Crâng, provine de asemenea din oraș, de pe strada Alexandru Marghiloman.