Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Medici, polițiști și directori de bănci, cercetați pentru braconaj. Au venit să se distreze la vânătoare, în zona Râmnicului, dar au ajuns să dea cu subsemnatul la Poliție (FOTO+VIDEO)

Potrivit unor surse, 4 bărbați din Malta, persoane cu funcții importante precum medici, polițiști sau directori de bănci, pasionați de vânătoare, au tot căutat locuri potrivite în care să meargă și să vâneze diverse specii de păsări sau alte exemplare. Au aflat de la un cetățean italian, din aceeași breaslă, despre un loc numai bun de organizat o partidă de vânătoare, în județul Buzău. Astfel, cei 5 străini au planificat totul în detaliu, au obținut chiar autorizație de vânătoare pentru 6 exemplare de păsări din specia „gârliţă mare”. Iar astăzi au scos puștile și au descins la Râmnicu Sărat. Aici au fost găsiți de polițiști, care făceau verificări pe raza fondurilor cinegetice. Probleme grave au descoperit oamenii legii.

Se pare că cei 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 şi 64 de ani, întocmiseră documente potrivit cărora au încheiat vânătoarea. De asemenea, în documente era scris negru pe alb că nu au împușcat nici măcar o pasăre. Realitatea era cu totul alta. În portbagajul mașinii cu care circulau se aflau nu mai puțin de 15 păsări, împuşcate fără respectarea condiţiilor legale.

“În urma controlului efectuat, în autoutilitara folosită de persoanele depistate au fost descoperite 15 exemplare de vânat din specia „gârliţă mare”, care ar fi fost împuşcate fără respectarea condiţiilor legale. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 850 de euro. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „braconaj” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor””, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „braconaj” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”. Totodată, polițiștii au ridicat păsările, 5 arme de vânătoare dar și aproape 2500 cartuşe de vânătoare cu alice, calibrul 12.