Alertă Coronavirus Buzău

Cele mai multe cazuri de COVID-19 din această vară. Printre bolnavi, un bebeluș de 5 luni și un medic

Buzăul are, miercuri, cele mai multe cazuri noi de COVID-19  din această vară.

Cinci persoane au fost depistate pozitive la  un număr de 289 de teste efectuate în decursul ultimelor 24 de ore.  Printre bolnavi se află un bebeluș de cinci luni a cărui sursă de infectare nu se cunoaște. Micuțul este internat în spitalul din Rm. Sărat cu mătușa sa care îl crește și care este negativă la acest moment.

De asemenea, este pozitivă o femeie de 40 de ani din Sărata Monteoru. DSP Buzău a stabilit că  sursa de infectare este soțul, însă pentru că acesta lucrează in Capitală, cazul său nu este raportat la Buzău. In momentul în care cei doi soți  au început sa aibă simptomatologie se aflau la Năvodari, s-au testat în Constanța si pentru că au ieșit pozitivi acum se află în izolare la domiciliu, la Sărata Monteoru, sub monitorizarea medicului de familie. Cei doi soți nu sunt vaccinați  iar până acum au refuzat testarea copiilor.

Tot miercuri a aflat că este pozitiv un bărbat de 33 de ani din Amaru, care s-a prezentat la Urgente la Spitalul Județean si pentru că avea simptomatologie respiratorie a  fost testat cu test rapid. Nu este vaccinat, se afla în izolare la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie. Tot acasă, în izolare se află și un buzoian de 34 de ani, de asemenea diagnosticat cu COVID în ultimele 24 de ore. Nu este vaccinat și nu se cunoaște sursa de infectare.

Si un medic de 31 de ani aflat în concediu pentru îngrijire copil a fost confirmat cu COVID-19. Femeia de 31 de ani din orașul Buzău este vaccinată cu o doza de vaccin, cea de-a doua nu i-a mai fost administrată, însă. Se afla în izolare la domiciliu, fără simptome și fără a se cunoaște sursa de infectare.

Etichete