Actualitate SĂNĂTATE

CENTRE NOI DE VACCINARE ANTI-COVID, ÎNSĂ DOAR PE PLATFORMA NAȚIONALĂ, DEOCAMDATĂ. Vor fi deschise când vor fi vaccinuri

Centre noi de vaccinare disponibile pe platforma națională pentru buzoienii care vor să se înscrie pe listele de așteptare.

Alte cinci centre figurează pe site-ul pus la dispoziție de autorități pentru porogramarea la vaccinul anti-COVID. Este vorba despre două centre ale Armatei, care vor fi deschise și pentru celelalte categorii de persoane, despre un centru la LSM, în municipiul Buzău, unul la Pîrscov și unul în Berca.  Dacă centrele de la Policlinica Militară și de la sediul Diviziei 2 Infanterie Getica erau deschise și până acum însă aici se vaccinau doar militari ori pensionari din Armată, celelalte sunt încă închise, dar vor deveni funcționale în viitorul apropiat. Centrele sunt pregătite, totul depinde de numărul de vaccinuri care vor intra în țară și vor fi alocate județului, spune medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la Direcția de Sănătate Publică:

”Cele trei centre noi care au apărut pentru populaţia civilă sunt pregătite, au şi echipele gata constituite. Noi aşteptăm doar ok-ul din partea Ministerului Sănătaţii care va veni în funcţie de numărul dozelor de vaccin care vor intra în ţară. Până atunci, oamenii se pot înscrie în toate aceste centre de vaccinare, dacă, bineînțeles, corespund criteriilor celei de-a doua etape pentru că nu am trecut în etapa trei, deci, deocamdată persoanele de peste 65 de ani şi cronicii indiferent de vârstă. Centrele Armatei existau deja, dar probabil nu erau înregistrate în platformă sau nu pot spune sigur la această dată dacă nu cumva vor fi deschise şi populaţiei civile.”

De la deschiderea listelor de așteptare pe 15 martie și până miercuri dimineață, peste 9000 de buzoieni s-au înscris pe platformă și așteaptă acum să fie vaccinați anti-COVID. Nici un loc nu e disponibil însă la acest moment pentru cei care vor să se imunizeze:

”Există şi unităţi care au două sau trei fluxuri, cum ar fi LPS-ul. Celelalte au câte un singur flux, ceea ce înseamnă că este un volum de muncă enorm. Eu mă bucur că buzoienii îşi doresc să se vaccineze ca să nu mai întâmpinăm acest agent patogen, aşa cu pieptul gol.”, a mai declarat pentru șansanews.ro dr.Scîntei.

De la deschiderea campaniei de vaccinare, circa 35 de mii de buzoieni s-au vaccinat, unii dintre ei și cu doza a doua de vaccin.