Actualitate

(UPDATE) PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚII DE TUTUN. Suspecții, duși la audieri, la IPJ Buzău

UPDATE: Din cele 11 percheziții care au loc în acest dosar, 4 sunt efectuate în locații din municipiul Buzău. Vizați de anchetatori sunt 3 buzoieni: capul afacerii cu tutun, concubina și fiul bărbatului. Polițiștii îi suspectează pe cei trei că achiziționau tutun din Dolj și Călărași, tutun care era cultivat ilegal. La Buzău, cei trei, mărunțeau tutunul și-l vindeau fie ca atare, fie sub formă de țigări.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Ample percheziții au loc, miercuri dimineață, în Buzău și în alte 4 județe ale țării într-un dosar privind producerea, deținerea și comercializarea ilegală a unei importante cantități de țigări. Perchezițiile se desfășoară în baza unor mandate emise de Judecătoria Buzău.

Descinderile au loc în Buzău, Brașov, Dolj, Călărași și Prahova. 11 percheziții au loc în aceste județe  iar la acțiune participă poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2020-martie anul curent, opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din județele menționate, ar fi desfășurat activități directe de producere de țigarete și comercializarea tutunului si produselor din tutun, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal. Persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.                                                                                    

La activitate participă polițiști din cadrul tuturor inspectoratelor de poliție județene pe a căror rază de competență sunt în derulare perchezițiile.

Etichete