Actualitate

CENTRU DE EXCELENȚĂ, LA LICEUL ”HENRI COANDĂ”! Elevii vor învăța proiectarea asistată de calculator și modelarea tridimensională

Premieră la Liceul Tehnologic,,Henri Coandă’’. Din toamnă, în unitatea de învățământ va funcționa un Centru de Excelență unde elevii talentați vor putea face performanță în meseriile pe care și le-au ales. De asemenea, din anul școlar următor, în planul de învățământ vor fi introduse noi specializări extrem de căutate pe piața muncii.

Liceul ”Henri Coandă” pregătește o serie de surprize pentru elevii care vor dori să continue studiile aici. Din toamnă, cei mai buni copii vor avea posibilitatea să se perfecționeze la Centrul de Excelență, ce va funcționa, în premieră în cadrul liceului, iar programa școlară va conține două noi specializări. Este vorba despre proiectarea asistată de calculator  și modelarea tridimensională.

Profesorii Liceului ”Henri Coandă” susțin că deprinderile pe care și le vor forma în cadrul Centrului de Excelență vor ajuta liceenii să se adapteze cu mai multă ușurință la cerințele pieței muncii aflată într-o continuă schimbare și dezvoltare. În plus, sunt multe calificări precum tehnician telecomunicații, electrician, lăcătuș, electromecanic, mecanic, maistru mașini, maistru electromecanic sau tehnician desenator care impun însușirea cunoștințelor de utilizare a calculatorului și a programelor specifice, compatibile cu fiecare tip de specializare fapt care face ca munca asistată pe calculator să fie cheia succesului.

,,Liceul nostru se bucură de elevi cu potențial mare în meseriile pe care și le-au ales. De aceea prin tot ceea ce facem încercăm să le oferim pământul fertil în care să crească frumos. Pe acest principiu am gândit și înființarea acestui Centru de Excelență la liceul nostru. Am considerat că este un punct de plecare foarte bun pentru viitorii meseriași, care trebuie să fie în permanență atenți la tot ceea ce este nou și să fie deschiși la schimbare. ’’, profesor Carmen Florescu, coordonatorul Centrului de Excelență la nivelul Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’.

Centrul de Excelență este rezultatul parteneriatului dintre Liceul Tehnologic,,Henri Coandă’’ cu Fundația WorldSkills Romania și compania Hofag Engineering, partener academic autorizat Autodesk. Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții liceului, Fundația WorldSkills Romania a realizat  parteneriate cu unități de învățământ din toată țara în vederea dezvoltării unor Centre de Excelență în Proiectarea Asistată de Calculator  și Modelarea Tridimensională, iar la Buzău, Liceul Tehnologic “Henri Coandă” este singura unitate școlară care beneficiază de un parteneriat de acest fel.