Actualitate

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ ȘI ARTĂ ȘI-A RELUAT ACTIVITATEA! În ce condiții se vor desfășura cursurile

Cei mai talentați micuți ai Buzăului au revenit de joi la cursuri. După mai bine de jumătate de an de la suspectarea activității cu elevii, Centrul Județean de Cultură și Artă și-a primit din nou cursanții. Orele se vor desfășura în condiții speciale tocmai pentru a se respecta toate normele impuse de pandemie și pentru ca micuții să-și poată exersa talentele în siguranță.

Practic, fiecare elev va fi singur în sală, alături de profesor, singura excepție fiind la cursurile de dansuri, unde conducerea Centrului Județean a creat condiții speciale. Mai exact, micuții, în grupe de șase persoane, vor avea voie să danseze doar în cercurile desenate pe podea astfel încât să se păstreze distanțarea socială. În rest, elevii care vor fi singuri în sală vor avea, pentru siguranța lor, un panou despărțitor din plexiglas, astfel ca toate normele de distanțare și protecție impuse de pandemia de coronavirus să fie respectate.

În ciuda tuturor restricțiilor impuse, atât părinții cât și copiii și-au dorit să revină la cursuri astfel că, potrivit profesorilor, numărul copiilor pe care îi vor avea la ore este același ca înaintea pandemiei.

Centrul Județean de Cultură și Artă desfășoară cursuri de canto, dans, clape și acordeon, percuție, pian și pictură.