Actualitate

Centrul Mobil de Răspuns în Situații de Urgență ajunge în Crâng. Buzoienii pot învăța cum să se ferească de pericolele din locuință

Update: Evenimentul va fi organizat la sediul ISU Buzău.

Știrea inițială: Acțiune inedită a pompierilor în Parcul Crâng. Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență va ajunge sâmbătă la Buzău astfel că buzoienii pot experimenta simularea unor situații de urgență produse acasă și care le pot pune viața în pericol.

”Centrul Mobil, prevăzut cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență diverse, îndeosebi incendiile izbucnite în locuințe, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur, va oferi participanților mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor și tehnologii de recunoaștere a pericolelor, dar și a efectelor ce pot rezulta din acestea”, anunță ISU Buzău.

De asemenea, cei care vor răspunde invitației pompierilor vor putea afla informații elementare legate de acordarea cât mai eficientă a primului-ajutor medical de urgență și vor putea vizita Caravana Smurd care, de asemenea, va fi în Buzău.  

”Participanții la eveniment vor lua parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical”, anunță pompierii buzoieni.

Cei interesați sunt așteptați în Parcul Crâng, sâmbătă, între orele  10:00 – 18:00.Duminică, acțiunea va continua în parcul Central din Râmnicu Sărat, între orele 10:00-16:00.