Actualitate Social

CENTURA DE EST PRINDE CONTUR! Primii pași, chiar în toamnă

Realizarea Centurii de Est a municipiului Buzău, un drum așteptat de ani buni de buzoieni și nu numai, prinde contur. Artera dintre Podul Mărăcineni și Podul Vadu Pașii va fi realizată de Primăria Buzău, deși inițial se analiza posibilitatea includerii acestei porțiuni de drum într-un proiect mai amplu de drum expres. Într-o intervenție în direct în emisiunea Focus News de la Focus Tv, primarul Constantin Toma a anunțat că cel mai probabil în toamnă vor începe demersurile pentru realizarea proiectului tehnic astfel încât în vara anului viitor să poată să înceapă lucrările efective de amenajare a Centurii de Est.

“Pe lângă Buzău vor trece mai multe drumuri de mare viteză: Ploiești-Buzău și Buzău-Focșani. Ambele vor ocoli Buzăul, vom avea două noduri importante, unul de la Săhăteni-Spătaru care va face legătura cu drumul Buzău- Brăila, și Buzău- Focșani se va înțepa într-un nod dincolo de Vadu Pașii, intersectând Șoseaua Brăilei după Avicola, până în Verguleasa. În aceste condiții, ceea ce numeam noi Centura de Est nu va mai fi un drum expres cu 4 benzi. Va fi un drum pe care îl vom “ataca” la anul, să fie un drum pe care să-l folosim și pentru autobuze și pentru traficul greu între cele două poduri de la Mărăcineni și Vadu Pașii. Vom avea mai multe bretele care vor intersecta acest drum. Una, probabil va porni din strada Primăverii, cealaltă probabil unde vom face proiectul european, vorbesc de acel parc mare pe lângă zona cea mai înaltă a Buzăului unde vom avea aproape 7 ha de pădure din cele 22 ha de pădure care ne-au fost aprobate deja de Ministerul Mediului.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Realizarea Centurii de Est este un proiect care va permite descongestionarea traficului la intrarea în municipiul Buzău.

“ Șoseaua dintre cele două poduri, Mărăcineni și Vadu Pașii, va permite șoferilor de camioane care vin din Moldova și în fiecare dimineață trec pe Podul Mărăcineni și blochează traficul, să nu mai intre în oraș, să urmeze noua șosea și apoi să ajungă pe podul de la Vadu Pașii. Sunt circa 3000-4 000 de mașini care pot urma acest traseu zilnic.”, a adăugat primarul Buzăului.

Pe de altă parte, realizarea Centurii de Est a Buzăului va fi un proiect care va veni în sprijinul locuitorilor din comuna Vadu Pașii, cei care zilnic ajung în municipiu, la serviciu sau la școală.