Actualitate

Cercul de Donatori, a cincea ediție! Buzoienii, invitați să susțină 3 proiecte de dezvoltare comunitară

Trei visuri pot deveni realitate cu ajutorul dumneavoastră! Este îndemnul lansat de Fundația Comunitară Buzău prin evenimentul caritabil de tip Arena Leilor. Este vorba despre Cercul de Donatori, aflat deja la a cincea ediție, care se va desfășura joi, 7 decembrie, la Casa Berarilor. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate trei proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat în luna octombrie în care au fost înscrise 12 proiecte.

”Este un eveniment de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, iar  participanții din sală vor putea să analizeze, să pună întrebări și să doneze: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații”, spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

Cele trei proiecte provin din trei comunități diferite, respectiv Poșta Câlnău, Vintilă Vodă și Buzău.

Fiecare dintre cele trei proiecte au nevoie de un buget de 15.000 de lei. Iată ce își propune fiecare proiecte:

Eu Salvez – Grupul de inițiativă Everything 4 Life de la Poșta Câlnău

Acest proiect oferă cursuri de prim ajutor și sesiuni informative pentru situații de risc pentru copiii, tinerii și cadrele didactice din comuna Poșta Câlnău și împrejurimi

”Scopul proiectului educațional Eu Salvez este de a promova acordarea primului ajutor în caz de accidente printre copiii, tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani și cadrele didactice din școala din Poșta Câlnău și școlile din împrejurimi. Proiectul urmărește să încurajeze curiozitatea și pasiunea acestor tineri prin integrarea cunoștințelor de prim ajutor în activități interactive și practice. Scopul final al proiectului este de a-i ajuta pe tineri să înțeleagă importanța acordării primului ajutor în caz de accidente și să-i facă să se simtă pregătiți să acționeze în astfel de situații și să simtă bucuria de a face bine altora. Activitățile din cadrul acestui proiect se vor desfășura la Școala Gimnazială Poșta Câlnău, cu precădere în sala de festivități”.

Mlădițe Vintilene – Grupul de inițiativă Păstrătorii Tradiției de la Vintilă Vodă

Proiectul are ca misiune formarea unui ansamblu folcloric format din 20 de elevi locali, oferindu-le astfel oportunitatea de a învăța, prezenta și celebra dansurile tradiționale, muzica și obiceiurile specifice zonei.

”Scopul proiectului Ansamblul Folcloric “Mlădițe Vintilene” este de a conserva, promova și transmite cultura și tradițiile locale din comuna Vintilă-Vodă, județul Buzău. Prin înființarea unui ansamblu folcloric format din 20 de elevi din comunitate, se urmărește păstrarea și promovarea dansurilor tradiționale, a muzicii populare și obiceiurilor locale, contribuind astfel la conservarea patrimoniului cultural al zonei.  De asemenea, proiectul oferă tinerilor o oportunitate de dezvoltare personală, stimulând abilitățile artistice, creativitatea și încrederea în sine prin participarea la activitățile ansamblului. De asemenea, voluntarii seniori din comunitate sunt implicați în proiect, sprijinind transmiterea tradițiilor locale tinerilor și contribuind la conservarea moștenirii culturale a comunității”.

Senzo Friends – Asociația Puzzle România din Buzău

Proiectul are ca amenajarea unei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist – TSA, alături de copiii tipici din comunitatea Buzoiană. De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și  incluziune școlară și socială în grădinițele, școlile și parcurile din Buzău.

”O cameră senzorială – un mediu sigur și controlat în care copiii pot experimenta și interacționa cu diferite jucarii senzoriale pentru a obține beneficii terapeutice: calmarea și reducerea anxietății, dezvoltarea abilităților senzoriale, stimularea comunicării, autoreglare și gestionarea comportamentului, ameliorarea tulburărilor de procesare senzorială, sprijinirea în dezvoltarea cognitive”

La ediția 4 de anul trecut, s-au strâns 55 600 lei pentru alte 3 proiecte.