Actualitate

CEREMONIE SPECIALĂ LA ȘCOALA DE MAIȘTRI MILITARI ȘI SUBOFIȚERI BOBOC! A fost numit în funcție noul comandant al instituției

Momente speciale la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc. În cadrul unei ceremonii militare, a fost numit în funcția de comandant al instituției comandorul inginer Ștefan-Daniel Cotigă. Comandorul a preluat oficial funcția de comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri după o perioadă de șapte luni în care a ocupat funcția cu împuternicire.

Ordinul de numire în funcție a fost citit de către comandorul Cristian Manolachi, șeful Serviciului Personal și Mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. Totodată, în semn de apreciere a profesionalismului și pentru rezultatele obținute de-a lungul carierei, comandorului inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă i s-a oferit Emblema de onoare a Statului Major al Apărării.

Ceremonia de numire în funcția de comandant s-a desfășurat la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc, comuna Cochirleanca, într-un cadru restrâns, respectând toate măsurile privind prevenirea infectării cu coronavirus.

Comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă a deținut funcția de șef al Secției management logistic în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. De-a lungul carierei sale a primit mai multe distincții militare – Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Logisticii, Semnul onorific „În serviciul patriei” și a ocupat diferite funcţii în unităţi și mari unități din cadrul forțelor aeriene, astfel: șef secție exploatare aeronave, șef birou exploatare la locțiitorul tehnic al comandantului, șef sector tehnic, șef birou logistică, șef compartiment analize și sinteze, șef birou planificare sprijin logistic operații și instrucție, șef birou sprijin națiune gazdă, serviciul logistic, resurse din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene.