Actualitate

TOMA DESPRE ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR: ”Este o greșeală…”

”Educația la clasele I-IV nu se poate face online!” spune primarul municipiului Constantin Toma, care, într-un mesaj video, postat pe pagina de Facebook, cere redeschiderea unităților de învățământ.

Este a doua săptămână în care toți elevii din România învață exclusiv online, o decizie luată de actualul Guvern ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Mai exact, vorbim despre o medie de 10.000 de cazuri pe zi în toată țara, trend în care s-a încadrat și județul Buzău care în ultimele săptămâni a avut chiar și aproape 150 de bolnavi confirmați pe zi, municipiul Buzău fiind, de altfel, de pe 6 noiembrie, în scenariul roșu.

Decizia trecerii orelor în mediul online a atras păreri pro și contra. Astăzi, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a cerut deschiderea unităților de învățământ, punctând faptul că învățământul online este o greșeală, în special pentru învățământul primar.

”Cred că este o mare greșeală, cel puțin pentru clasele 1-4, ca orele să se țină online. Educația nu se poate face online, mai ales la clasele mici. Cu această ocazie, insist la actualii guvernanți să schimbe acest sistem. Și părinții, și profesorii, și copiii vor la școală, în bănci. Putem crea toate condițiile și am creat toate condițiile astfel încât să se învețe venind la școală. Cel puțin la aceste clase mici”, a spus primarul Toma.

Pe de altă parte, edilul-șef al Buzăului dă exemplul țărilor care, în ciuda cifrelor crescute, au menținut școlile deschise.

”Sper ca după alegeri, cine le va câștiga, să ia decizia cea mai înțeleaptă și să nu oprească școlile. Sunt țări importante unde evoluția pandemiei este mai periculoasă și, la cifre mult mai mari decât în România, și s-a luat măsura, chiar dacă s-a închis o parte din economia acelor țări, s-a luat decizia ca școlile să funcționeze în continuare și este o decizie corectă”, a adăugat Toma.