Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CIFRELE ZILEI: 384 TESTE, 143 DE CONFIRMĂRI! Cazuri noi în căminele de bătrâni

A doua zi cu cifre record la Buzău. După ce vineri au fost 149 de cazuri noi, ziua de sâmbătă vine cu un număr asemănător de cazuri noi la un interval de 24 de ore. Este vorba despre 143 de confirmări într-o zi. Din păcate, printre persoanele confirmate se numără atât copii, cel mai mic pacient având 3 ani, cât și bătrâni, cea mai în vârstă persoană diagnosticată astăzi având 93 de ani.

Printre persoanele care au aflat în ultimele ore că au fost infectate cu SARS-CoV-2 sunt zeci de beneficiari din căminele de bătrâni de la Pogoanele și Berca. Mai exact, vorbim de 22 de noi cazuri în căminul Filantropica ( numărul total acolo a ajuns la 67 de persoane) și în centrul medico- social de la Pogoanele unde astăzi au fost confirmate  încă 8 persoane (numărul total ajungând la 16 persoane).

Astfel, sâmbătă numărul persoanelor confirmate COVID-19 a ajuns la 4553 de la debutul pandemiei, iar rata de infectare la nivelul județului a depășit 1,7 6 îmbolnăviri la o mie de locuitori.

Patru decese astăzi, în total 126

Sâmbătă au fost înregistrate și patru decese astfel că numărul total al buzoienilor care și-au pierdut viața după infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 12.

DECES 123: pacient in varsta de 62 de ani, contact de caz pozitiv, este confirmat cu SARS COV-2. Ca urmare a agravarii simptomatologiei este preluat de ambulanta  pentru a fi transferat la SJU Buzau. Pe drum pacientul intra in stop cardio respirator, la spital declarandu-se decesul. Comorbiditati: Ciroza hepatica, hipertensiune arterială.

DECES 124: pacient in varsta de 66 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmat cu SARS CoV-2 si transferat pe sectia ATI. Evolutia clinica este nefavorabila si survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune areriala, sechele AVC (in antecedente), diabet zaharat tip II.

DECES 125: pacient in varsta de 90 de ani, simptomatic, este confirmat de laboratorul DSP Buzau cu SARS CoV-2 in 26.10.20. Este internat pe Secția Pneumologie  a SJU Buzau. Starea de sanatate se agraveaza progresiv si survine decesul. Comorbiditati: bronhopneumonie, insuficienta respiratorie cronica acutizata, cardiopatie ischemica cronica dilatativa.

DECES 126: pacienta in varsta de 76 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmata cu SARS CoV-2 si transferata pe sectia de ATI. Evolutia clinica este nefavorabila sub tratament si survine decesul. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, bronhopneumopatie cronica obstructiva, bronsiectazii, astm, hipertensiune arterială.