Actualitate

Cinci pietoni răniți, trei sunt minori. Bilanțul îngrijorător al ultimelor zile

Crește numărul accidentelor cu victime din rândul pietonilor. Doar în ultimele ore, trei persoane au ajuns la spital după ce au fost rănite fie pentru că se deplasau pe partea carosabilă, fie pentru că au traversat strada prin locuri nepermise. Totuși, spun polițiștii, sunt și situații în care pietonii sunt accidentați de șoferii care nu acordă prioritate celor aflați deja pe zebră. În acest context, reprezentanții IPJ atrag atenția asupra faptului că indisciplina pietonilor rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Buzău.

Dimineață cu ghinion pentru un buzoian în vârstă de 50 de ani. Bărbatul a ajuns la spital după ce a fost lovit în timp ce traversa strada. Deși se angajase în traversare pe marcajul pietonal, șoferul care circula pe direcția Buzău către Brăila, pe strada Marghiloman, nu i-a acordat prioritate.

”Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un bărbat în vârstă 50 de ani, din Buzău. Acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, informează IPJ Buzău.

În urmă cu câteva ore, alte două persoane, dintre care și un minor în vârstă de 13 ani, au ajuns la spital după ce au fost răniți pe șosele. Este vorba despre două accidente care au avut loc miercuri, aproximativ în același timp, pe DN2B, în Gălbinași, și DJ203K, în localitatea Robeasca.

În primul accident, victima a fost o femeie de 58 de ani.

”Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Buzău către Brăila, de către un șofer în vârstă 64 de ani, din Galați, a surprins și accidentat un pieton. Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, o femeie de 58 de ani, din Gălbinași. Femeia a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, informează IPJ Buzău.

În al doilea accident a fost rănit un minor de 13 ani care mergea cu rolele pe partea carosabilă.

”Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Robeasca către Buzău, de către un șofer în vârstă 34 de ani, din Robeasca, a surprins și accidentat un pieton. Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un minor în vârstă 13 ani, din Robeasca. Acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale”.

Alți doi minori au fost răniți, în cursul zilei de luni, în municipiul Râmnicu Sărat.

”Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Focșani către Puiești, de către un șofer în vârstă de 61 de ani, din Râmnicelu, a surprins și accidentat doi minori pietoni, în vârstă de 9 și 11 ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii în zona trecerii pentru pietoni. Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonilor, aceștia fiind preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale”, informează IPJ Buzău.

Cu alte cuvinte, vorbim de cinci persoane rănite, dintre care trei minori, doar în ultimele trei zile. O statistică îngrijorătoare în contextul căreia polițiștii buzoieni atrag atenția că indisciplina pietonilor alături de neacordarea de prioritate rămân principalele cauze de producerea evenimentelor rutiere cu victime din rândul pietonilor.