Actualitate

Cinci spitale din Buzău tratează bolnavii COVID! Care este ultima unitate care a primit primii pacienți, în ultimele ore

Buzăul a crescut din nou capacitatea de internare pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. După zile bune în care curtea celei mai mari unități spitalicești din județ a fost plină de bolnavi care așteptau cu orele în mașinile personale sau Ambulanțe să le fie găsit un pat pentru internare, un nou spital din județ a fost pregătit pentru a trata bolnavii COVID. Este vorba despre Spitalul CFR din municipiul Buzău care a fost inclus în ordinal semnat de ministrul Sănătății, alături de Spitalul de la Smeeni și Spitalul de la Nehoiu, în unitate suport COVID de gradul III. Cu alte cuvinte și în această unitate spitalicească pot fi tratați bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 care au forme ușoare și medii dar suferă și de alte boli și au nevoie de supraveghere medical permanent.

După câteva zile bune în care s-au pregătit saloanele, paturile dar s-a făcut și achiziția de medicamente și oxigen, în cursul zilei de 4 noiembrie, după amiază și în cursul nopții au fost transferați primii bolnavi. Este vorba despre nouă pacienți care s-au prezentat inițial de la Spitalul Județean Buzău. Aceștia au fost evaluați și au primit indicațiile de la medicii de specialitate și au fost ulterior internați la CFR.

În total, la Spitalul CFR sunt disponibile 24 de paturi pentru bolnavii COVID-19, fapt care a dus și la reducerea capacității de internare pentru bolnavii cu alte afecțiuni. Cu alte cuvinte, și în această unitate vor fi internați mai puțini bolnavi care suferă de alte boli, în general colectivul de medici și asistente fiind acum direcționate către sectorul COVID.