Actualitate

Cursurile vor putea fi reluate cu prezența elevilor în bănci doar în școlile cu rată de vaccinare de peste 60%. Anunțul ministrului Educației

Toate școlile și grădinițele în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este de peste 60 % vor putea relua cursurile cu prezența elevilor în bănci, începând de luni. Unitățile cu rată sub acest prag vor desfășura cursuri on-line, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte, fiecare școală va putea în continuare să solicite trecerea în on-line, chiar dacă procentul de vaccinare este de peste 60%,  în funcție de condițiile de la nivelul unității, respectiv probleme legate de infrastructură sau altele.

” Şoala va începe pentru toţi elevii şi pentru toţi copiii din grădiniţe în data de 8 noiembrie, mă refer aici şi la învăţământul de stat şi la învăţământul privat. (…) Şcolile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online, acesta e un lucru foarte clar”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu . 

La fel ca până acum, rămân în vigoare regulile potrivit cărora o clasă își suspendă cursurile 14 zile la apariția unui caz de Covid iar școala se închide integral 2 săptămâni dacă jumătate din clase au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare.

Vineri, 5 noiembrie, urmează ca în fiecare școală să se întrunească membrii consiliului de administrație și să ia o hotărâre cu privire la modul în care se va învăța de săptămâna viitoare. Propunerea va fi transmisă Inspectoratului Școlar, spre aprobare.

La nivelul județului Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 56 %.

În municipiu,potrivit informațiilor postate pe site-urile unităților de învățământ din Buzău, cea mai mare rată de vaccinare a angajaților este la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unde 82,29% dintre angajați s-au imunizat.