Actualitate

Cine e vinovat pentru blocajul din Buzău. CNAIR, printre cei care au fost amendați

Secția de Drumuri Naționale Buzău și firma care s-a apucat joia trecută să asfalteze podul de la Mărăcineni, fără a avea avizul Poliției Rutiere, se fac vinovate pentru blocarea a jumătate din oraș. Este ceea ce a scos în evidență, astăzi, prefectul de Buzău. Într-o conferință de presă, prefectul Daniel Țiclea a vorbit despre neregulile care au dus, joia trecută, la blocajul fără precedent de pe străzile Buzăului. După o analiză amănunțită, șeful de la Casa Albă a prezentat situația care a dus la coșmarul din trafic.

”A existat un aviz de principiu, emis de Poliția Rutieră către constructor și încă un aviz emis la începutul anului către SDN Buzău pentru partea de ansamblu a lucrărilor. În avizul de principiu emis către constructor în luna iulie se menționează negru pe alb că restricțiile de circulație vor fi puse în operă numai după primirea avizului de la Poliția Rutieră. Lucrurile sunt clare, această etapă a fost sărită, a fost o vulnerabilitate și s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Ca urmare, atât firma care a executat lucrările a fost sancționată, cât și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, administratorul drumului asfaltat.

”Poliția Rutieră a emis două procese verbale, unul de contravenție către constructor, s-a aplicat constructorului contravenția maximă prevăzută de lege. Totodată s-a emis o contravenție și către CNAIR, nu către SDN Buzău, pentru că acesta este sistemul, reprezentantul legal al CNAIR este directorul general de la București”, a mai precizat prefectul.

Acesta dă asigurări că situația de săptămâna trecută nu se va repeta.

”Am convingerea că cei care au avut de învățat din asta și au primit lecția asta și au acceptat că au sărit o etapă obligatorie de a informa Poliția Rutieră și deja se transmit e-mail-uri și înștiințări înainte de orice lucrare. Fiecare instituție și-a făcut propria analiză și a îmbunătățit lucrurile. Și vă pot garanta că de vineri Poliția Rutieră este anunțată de SDN Buzău pentru fiecare roabă de asfalt”, a menționat Daniel Țiclea.

Situația de joia trecută a avut repercusiuni și la nivelul conducerii Prefecturii Buzău. Prefectul Daniel Țiclea și-a întrerupt concediul de odihnă după ce a văzut ce s-a întâmplat în oraș, nemulțumit de modul în care a gestionat situația care îi ținea locul, subprefectul Gabriel Ilie.

Joia trecută, jumătate din orașul Buzău a fost blocat. Șoferii au parcurs în zeci de minute distanțe pe care, în mod normal, nu stăteau mai mult de 2-3 minute. Totul după ce echipe de muncitori s-au apucat să asfalteze o parte din podul de la Mărăcineni, fără avizul Poliției Rutiere.