Actualitate

(FOTO&VIDEO) Bărbat din Padina, trimis după gratii. A strâns o întreagă avere profitând de naivitatea unor tinere

Percheziții domiciliare în Buzău și Brăila, încheiate cu reținerea unui bărbat acuzat de proxenetism. Polițiștii buzoieni sunt cei care au descins la locuințele bărbatului de 42 de ani, din Padina și Brăila. Descinderile au avut loc în contextul în care în ultimii 10 ani buzoianul a profitat de naivitatea unor tinere și a strâns o adevărată avere de pe urma lor.

Prin cunoscuta metodă lover boy, buzoianul a cucerit 3 fete, din Buzău și Brăila, pe care ulterior le-a obligat să își vândă trupurile pe bani. Sumele de bani obținute de tinere ajungeau în conturile proxenetului care le folosea pentru a-și cumpăra vile și mașini de lux.

“Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2012, bănuitul ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul României, Spaniei, Germaniei şi Italiei de către trei tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, din Buzău şi Brăila. Bărbatul ar fi obţinut în acest mod bani prin care ar fi achiziţionat imobile în cele două judeţe şi autoturisme de lux, prejudiciul fiind estimat la 400.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

De altfel, în urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat un autoturism Porche Panamera, dar și sume de bani.

“În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două laptopuri, o tabletă, cinci telefoane mobile,  29.000 de euro și 10.000 de lei. Totodată, a fost indisponibilizat un autovehicul, estimat la 50.000 de euro, în vederea continuării cercetărilor.”

20 de persoane au fost duse la audieri. Faţă de bărbatul de 42 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. Ulterior, acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

Bărbatul din Padina nu este pentru prima dată în vizorul polițiștilor. În ultimii ani el a mai fost cercetat pentru o serie de fapte, inclusiv tâlhării.