Actualitate

Cine sunt consilierii noului premier. Numirile făcute de Ciolacu, publicate în Monitorul Oficial

Noul premier al României, buzoianul Marcel Ciolacu, a făcut mai multe numiri în funcții, înconjurându-se de oameni de încrede care să-l consilieze în activitate. La cerere, mai mulți consilieri și-au încetat activitatea la Guvern. Iar alții sunt pe cale să înceapă munca, după ce au fost numiți în funcții.

Director de cabinet în Cancelaria Prim-ministrului va fi o buzoiancă, respectiv Gabriela-Otilia Romașcanu, cu rang de secretar de stat. În afara acesteia, Ciolacu va avea și o echipă de 9 consilieri de stat în cadrul Cancelariei. Printre ei și fostul ministru al Economiei, Florin Marian Spătaru. Ceilalți consilieri de stat sunt: Victoria Stoiciu, Ruxandra Ivan, Nicolae Comănescu, Carmen Orban, Minel Ivașcu, Andrei-Ion Ungar, Mihaiela Frăsineanu și Eugen Constantin.

De asemenea, a fost numită în funcție și Beatrice-Florina Drăghiciu, în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a fost numit consilier onorific al premierului, iar Bogdan Mazuru a fost desemnat reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului și a xenofobiei.